Biletul la Ordin

Extras din referat Cum descarc?

Biletul la ordin este un inscris prin care o persoana , numita emitent ori subscriitor , se obliga sa plateasca o suma de bani la scadenta unei alte persoane, numita beneficiar, sau la ordinul acesteia. 
Decontarea incepe la banca beneficiarului
Beneficiarul poate transfera dreptul sau de a incasa suma altei persoane prin girare.
La scadenta, biletul la ordin devine titlu excecutoriu
Biletul la ordin este mult mai putin utilizat in lichidarea creantelor comerciale internationale, dar a luat mare extindere in relatiile de credit bancar.
Biletul la ordin este denumit uzual instrument de plata, fiind un inscris cu continut si forma consacrat pe baza unor norme acceptate, reprezentand pentru cel ce o detine (beneficiar) drepturi ce pot fi incasate, la vedere sau la termen, in functie de valoarea lor determinata.
Cambia este un inscris care contine un ordin scris si neconditionat dat de catre o persoana (tragator) unei alte persoane (tras) pentru a plati o anumita suma de bani, la vedere sau la o anumita scadenta si intr-un anumit loc, unei a treia persoane (beneficiar). 
Spre deosebire de cambie, utilizarea biletului la ordin ca instrument de plata, implica doua persoane (emitentul si beneficiarul)
Formula consacrata este "voi plati in schimbul acestui bilet la ordin suma de ... ", deci, spre deosebire de cambie, nu contine ordinul de plata adresat unei alte persoane, ci numai asumarea propriei obligatii de plata;
Din punct de vedere juridic, biletul la ordin este considerat tot instrument de debit ca si cambia, si este compensat si decontat ca si aceasta, in conformitate cu Regulamentul BNR.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biletul la Ordin.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!