Banca regala a Scotiei

Extras din referat Cum descarc?

Banca Regala a Scotiei este una dintre cele mai vechi banci din UK si lider in lume ca furnizor de servicii financiare. Pe langa puternica prezenta din UK , RBS este prezenta si la nivel international, in Europa , Asia si America de Nord.
Istoria Bancii Regale a Scotiei este in mare parte aceeasi cu istoria activitatii bancare din Insulele Britanice din urma cu 4 secole . RBS isi regaseste radacinile undeva prin secolul al 16-lea , fiind  infiintata in Edinburgh, in anul 1727 si avandu-l drept prim guvernator pe Lord Ilay.
In 1728, RBS a devenit prima banca din lume unde s-a folosit overdraft-ul (descoperirea de cont).
In 1783 a fost deschisa prima sucursala a bancii in Glasgow. Afara de aceasta, pana in 1800, sucursale au mai fost deschise in Dundee, Rothesay, Dalkeith, Greenock, Port Glasgow si Leith.
In 1821, Banca Regala a Scotiei si-a mutat biroul principal din Edinburgh in St Andrew Square, care a ramas biroul principal pana in zilele noastre.
In 1874 ,grupul RBS deschide o sucursala in Londra , mai tarziu , in 1910 dispunand de 158 de sucursale si aproximativ  900 de angajati.
Urmeaza achizitia a 2 banci : in 1924, Drummonds(infiintata in 1712) si in 1930, Williams Deacon(infiintata in 1836) cu marea sa retea de sucursale din NV-ul Angliei. Mai tarziu , in 1939, se negociaza achizitia bancilor Glyn, Mills & CO si Child & CO.
Anul 1969 este anul unirii bancii cu Banca National Comerciala a Scotiei ( la randul ei rezultata din unirea Bancii Nationale cu Banca Comerciala a Scotiei in urma cu 10 ani). Noua Banca rezultata, detinatoare a 693 de sucursale, avea parte de un procent de 40% din activitatea bancara a Scotiei.
In timpul anilor 1970 RBS se bucura de progres , jucand un rol principal in imprumuturile acordate Marii Nordice pentru industria uleiului si a gazului si lansandu-si propriile companii financiare si de leasing.In 1972 , a fost prima dintre bancile britanice care furniza imprumuturi pentru achizitii de case.
In 1985, Banca Regala a Scotiei a lansat noul furnizor de asigurari - Direct Line, iar 3 ani mai tarziu a achizitionat Grupul Citizens Financial.In 1990 s-a reorientat catre actiuni bancare cu amanuntul.
A urmat infiintarea unei banci independente peste mare , in 1996.Un an mai tarziu, in 1997 s-a anuntat primul serviciu bancar on-line. Deasemenea, au fost lansate si servicii financiare commune cu marile banci cu amanuntul Tesco si Virgin Direct.
In 2000, RBS achizitioneaza National Westminter Bank.Dupa fuziune, ambele banci au continuat sa opereze ca branduri separate pe High Street.
In prezent Banca Regala a Scotiei opereaza cu o retea de 650 de sucursale, un numar de 1700 de ATM-uri in Marea Britanie si detine peste 3,5 milioane de angajati.
2. Actionariat
Avand in vedere evenimentele  din ultima perioada legate de criza financiara, directorul general este Philip Hampton, presedintele Sainsbury.Acesta a fost numit in functie dupa demisia fostului director Tom McKillop.Directorul executiv Fred Goodwin a fost inlocuit de catre Stephen Hester, directorul general al British Land. In urma nationalizarii bancii 60% din actiuni au fost trecute sub proprietatea statului.
Actiunile RBS s-au depreciat masiv marti, dupa ce BBC anuntase luni seara ca sefii bancilor solicitasera, la o reuniune cu ministrul de finante Alistair Darling, o recapitalizare rapida de catre guvern, pentru restabilirea increderii.
3.Structura grupului
Grupul RBS, sub directorului executiv,d-l Fred Goodwin, este alcatuit din 5 diviziuni principale care sunt sustinute de un numar de functii ale grupului financiar.Dintre acestea fac parte: piata global, piata regional, RBS-Asigurari, ABN AMRO, grup de fabricatie, funsctiile grupului.		
Piata Globala


Fisiere in arhiva (2):

  • Banca regala a Scotiei
    • prima pag.doc
    • The royal bank of Scotland.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!