Banca Centrala a Elvetiei

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere.Informatii generale(tipul bancii si descrierea performantelor).1
Dispozitii legale.3
Legea din 1934.4
Statutul actual.5
Sistemul de plati electronice.6
Atributii ale bancii centrale si obiective.7
Bibliografie.8


Extras din referat Cum descarc?

?Informatii generale(tipul bancii si descrierea performantelor)
Sistemul bancar al Elvetiei este caracterizat prin stabilitate, intimitate si prin protectia asupra informatiilor legate de bunuri si servicii . Traditia tarii de a asigura discretia conturilor bancare, dateaza de sute de ani,iar in anul 1934 acest lucru chiar s-a introdus in constitutie. Toate bancile in Elvetia sunt coordonate de Comisia Federala a Bancilor( FBC), a carei autoritate deriva dintr-o serie de statute federale.
Elvetia este din punct de vedere economic o natiune avansata si prospera, cu un produs intern brut( GDP) mai mare decat al altor natiuni dezvoltate din vestul Europei. In plus, valoarea francului elvetian( CHF) a fost relativ stabila comparativ cu alte monezi. In 2003, sectorul financiar cuprindea 14% din PIB-ul tariii, iar ca angajati numarul era de aproximativ 180 000 oamenii ( dintre care 110 000 chiar in sectorul bancar); acesta reprezintand circa 5,6 din totalul elvetian al fortei de munca.
Neutralitate elvetiana si suveranitatea statala, de mult recunoscuta de natiunile externe, au creat o ambianta stabila, propice dezvoltarii sistemului bancar. Cu toate ca asezarea geografica o plaseaza aproape de centrul europei, Elvetia si-a mentinut o pozitie neutra fata de amblele razboaie mondiale; nu este un membru al Uniunii Europene sau al Ariei Economice Europene, iar pana in 2002 n-a fost nici macar membra a Natiunilor Unite.
Acum se estimeaza ca o treime din toate fondurile pastrate in afara sistemului de origine(numite si fonduri offshore ) sunt detinute de Elvetia.In 2001 bancile elvetiene au manevrat 2.6 trilione de dolari americani, pentru ca apoi, in 2002, sa scada la 2.2 trilioane, datorita unei perioade prelungite dominate de caderi de preturi si a unor dispozitii mai exigente in ceea ce priveste sistemul bancar.
Institutia Bank of International Settlements, care faciliteaza cooperarea intre bancile centrale din intreaga lume, isi are resedinta la Bazel.Fondata in 1930, institutia a ales aceasta locatie datorita neutralitatii tarii ,amanunt foarte important daca ne gandim ca tarile membre fusesera de ambele tabere in Primul Razboi Mondial.
Bancile straine care activeaza in Elvetia opereaza la momentul actual aproximativ 877 miliarde franci elvetieni incluzand bunurile de valoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Centrala a Elvetiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!