Banca Asiatica de Dezvoltare

Cuprins referat Cum descarc?

Banca Asiatica de Dezvoltare - obiective, resurse si politici de credit 2
1. Scurt istoric 2
2. Obiective strategice de dezvoltare 4
2.1. Promovarea cresterii economice 4
2.2. Promovarea reducerii saraciei 5
2.3. Sprijinirea dezvoltarii populatiei 6
2.4. Imbunatatirea statutului femeii 7
2.5. Protectia mediului 7
3. Managementul Bancii Asiatice de Dezvoltare 8
4. Resursele Bancii Asiatice de Dezvoltare 9
5. Politica de creditare 10


Extras din referat Cum descarc?

1. Scurt istoric
Banca Asiatica de Dezvoltare a fost conceputa dupa razboi ca mijlocul de reabilitare si reconstructie a anilor '60. Viziunea a fost de a realiza o institutie financiara, pentru a stimula cresterea economica si de cooperare in regiune asiatica si regiunea Pacific - atunci una dintre cele mai sarace zone din lume. 
Capitala Filipine a statului Manila a fost aleasa pentru a gazdui noua institutie - Banca Asiatica de Dezvoltare - care s-a deschis, la 19 decembrie 1966, cu 31 de membri pentru a deservi o regiune predominant agricola. Takeshi Watanabe a fost primul presedinte. La jumatatea anilor "60, ADB s-a axat mai mult pe asistenta in productia de alimente si de dezvoltare rurala. In urmatorii trei ani ADB s-a bazat pe asistenta tehnica, imprumuturi (inclusiv o prima de concesiune, in 1969) si emiterea de obligatiuni (in Germania). Asistenta s-a extins in anii 1970 in educatie si sanatate, si apoi in infrastructura si industrie. Evolutia trepta a economiei asiatice la sfarsitul 1970 a stimulat cererea pentru o infrastructura mai buna pentru a sustine cresterea economica. ADB s-a axat pe imbunatatirea drumurilor si furnizarea de energie electrica. In perioada in care lumea a suferit primul soc al pretului petrolului, ADB s-a axat pe sprijinirea proiectele de energie, in special cele de promovare a dezvoltarii interne de surse de energie in tarile membre.Cofinantarea operatiunilor au inceput sa ofere resurse suplimentare pentru proiectele si programele ADB. ADB a realizat prima emisiune de obligatiuni in Asia in anul 1970 in valoare de 16.7 milioane dolari - in Japonia. 
Un reper de importanta majora a fost infiintarea in 1974 a Fondului de Dezvoltare din Asia pentru a oferi imprumuturi concesionale tarilor sarace membre ale ADB. La aproape zece ani, unele economii asiatice sau imbunatatit considerabil si au evoluat gradat datorita asistentei ADB .1980 Sectorul privat a fost un important aliat in cresterea economica. Astfel ADB, in anii 1980 a facut prima sa investitie directa de capital. De asemenea, ADB a inceput sa se foloseasca de rezultate pentru a mobiliza resurse suplimentare pentru dezvoltare in sectorul privat. In urma celei de-a doua criza a petrolului, ADB a continuat sprijinul sau in 1980, la dezvoltarea infrastructurii, in special la proiectele de energie. 
In 1982, ADB a deschis primul birou in Bangladesh - pentru a aduce operatiunile mai aproape de beneficiari. Mai tarziu, in zece ani, ADB a aprobat o politica de colaborare cu organizatiile nongovernmentale pentru a redresa nevoile de baza ale grupurilor dezavantajate, ale tarilor membre in curs de dezvoltare. 
La inceputul anilor 1990, ADB incepe promovarea cooperarii regionale, crearea de legaturi stranse intre tarile vecine printr-un program de cooperare economica in Greater Mekong Subregion. 
In 1995, ADB a devenit prima organizatie multilaterale care avea o politica de guvernare aprobata pentru a se asigura ca asistenta pentru dezvoltare ii avantajeaza pe deplin pe cei saraci. Politicile privind controlul functiei, reinstalare involuntara, si a populatiilor indigene - proiectate pentru a proteja drepturile persoanelor afectate de un proiect - de asemenea, au fost aprobate. 
Comunitatea ADB, a continuat sa se extinda, cu adaos a mai multe tari din Asia Centrala, la sfarsitul Razboiului Rece. Dar, la mijlocul anului 1997, o grava criza financiara a lovit regiunea, scazand spectaculoasa cresteri economica a Asiei. ADB a raspuns cu proiecte si programe de consolidare a sectoarelor financiare si a creat fonduri de protectie sociala pentru cei saraci. ADB a aprobat cel mai mare imprumut in valoare de 4 miliarde dolari, imprumut de urgenta in Republica Coreea. 
In 1999, ADB vazand ca dezvoltarea in regiune a fost prea mult timp ocolita a adoptat ca obiectiv general reducerea saraciei.
In anul 2003 regiunea a fost lovita de sindromul respirator acut sever (SARS) , ceea ce face evident faptul ca lupta impotriva bolilor infectioase cere cooperare regionala. ADB a inceput furnizarea de sprijin la nivel national si regional, pentru a ajuta tarile sa raspunda mai eficient la HIV / SIDA si la amenintarea gripei aviare. ADB a trebuit sa raspunda la alte dezastre naturale, fara precedent, angajand mai mult de 850 de milioane de dolari pentru recuperare in zone din India, Indonezia, Maldive, Sri Lanka lovite de tsunami asiatic din decembrie 2004 si 1 miliard de dolari pentru a ajuta victimele cutremurului din Pakistan . In 2007 ADB a sarbatorit 41 de ani de cooperare fructuoasa cu guvernele si popoarele din Asia si Pacific, privind inapoi la fenomenal de crestere economica in regiune.
In prezent, Banca Asiatica de Dezvoltare are 57 de membri din care 41 din regiune si 16 din afara regiunii.
Acum, in 2008, ADB isi planifica viitorul cu strategia 2020, care va determina viitorele directii si viziuni, pentru urmatorii doisprezece ani.
Banca Asiatica de Dezvoltare are drept misiuni principale:
o extinderea creditelor si a investitiilor in vederea dezvoltarii economice si sociale a tarilor membre din regiune;
o acordarea asistentei tehnice in pregatirea si executarea programelor si proiectelor de dezvoltare si a unor servicii consultative;
o sustinerea si facilitarea investitiilor in sectorul public si privat, in scopul dezvoltarii economice a tarilor din regiune;
o furnizarea de asistenta in coordonarea planurilor si politicilor de dezvoltare ale tarilor membre din zona Asiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Banca Asiatica de Dezvoltare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!