Banca Angliei

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

- Istoria bancii
- Strategia bancii
- Responsbilitatile bancii
- Conducerea Bancii Angliei

Extras din referat:

Banca angliei a fost fondata in anul 1694 de catre scotianul William Paterson pentru a indeplini functia de banca centrala si de manager al datoriilor regale. De atunci si pana astazi rolual acestei institutii sa dezvoltat si a evolual concentrandu-se mai mult pe managementul politicii monetare nationale si consolidandusi pozitia de centru a sistemului financiar al Regatului Unit Al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Iastoria acestei bancii centrale este una extrem de interesanta ea reflecatanduse in evolutia bancii din zilele noastre.

Diferite evenimente si circumstatante in ultimii 300 de ani au modelat si influentat rolul si responsabilitatiile bancii.Acestea au inbinat cultura si traditiile inpreuna cu tehnica bancara , lucruri relevante in a accentua reputatia si eficacitatea bancii , ca banca centrala in primi anii a seculului 21.In acelasi timp mare parte din istoria bancii a evoluat in paralel cu istoria economica , politica si financiara .

Momente importante in istoria bancii

REGELE WILLIAM & REGINA MARY

Cand William si Mary au fost incoronatii in 1688 finantele publice erau foarte slab dezvoltate. Sistemul monetary si sistemul de creditare era in recesiune.In acel moment de restriste in istoria Angliei o banca centrala competenta era necesara petru a mobiliza si administra resursele nationale ale regatului.

WILLIAM PATTERSON

A propus si obtinut 1,200,000 lire sterline de la guvern.In schimb cei care au subscris actiunile la banca angliei urmau sa fie incorporatii in cadrul conducerii bancii .

THE ROYAL CHARTER (FONDUL FINANCIAR REGAL)

Disponibilitatile au fost adunate in cateva saptamani si astfel a luat nastere fondul financiar regal pe data de 27 iulie 1694 .Banca sia inceput existenta ca o banca a guvernului cu 17 operatori si 2 pasnici.In 1734 banca sa mutat pe strada Thread-Needle iar pe parcurs a inceput sa achizitioneze teren in jurul perimetrului pentru a-si crea facilitatile care exista astazi.

Functiile Comerciale

Banca a administrat dea lungul timpui conturile guvernamentale si a acordat imprumuturi de finantare atat pet imp de pace cat si pe timp de razboi. De asemenea sa comportat ca si o banca comerciala preluand depozite de la populatie si asigurand politica monetara de emisiune.

SECULUL XVIII

De lungul SEC XVIII guvernul sa indatorat din ce in ce mai mult.Aceste imprumuruti gigantice au fost incorporate in datoria nationala.

BANCA BANCHERILOR

In acest moment banca se comporta ca o banca a bancherilor. Daca toti cei care siau facut depozite in cadrul bancii ar fi hotarat in acelasi timp sa isi scoata disponibiliatile banca a ar fi fost in imposibiliatate de plata.Totusi banca angliei a avut grije sa isi mentina suficiente rezerve in aur pentru asi putea plati eventulale depozite scadente care puteau fi retrase la cererea creditorilor bancii.

Perioada ,, RESTRICTIILOR"

Pana in 1797 razboiul cu Franta a epuizat o mare parte din

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Banca Angliei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 683 cuvinte
Nr caractere:
10 067 caractere
Marime:
51.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
bani, tranzactii, banci
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Pop Emilia
Sus!