Analiza Structurii Portofoliilor pentru Societatile de Investitii Financiare - Abordare Comparativa - SIF1 + SIF2

Cuprins referat Cum descarc?

Scurt istoric SIF Banat - Crisana ( SIF1) 3
Scurt istoric SIF Moldova ( SIF2) 8
Rezultate economico - financiare 10
Structura si evolutia portofoliului pe ramuri de activitate 12
Top 10 - societati de portofoliu 14
Structura portofoliului in functie de categoria ,,listate - nelistate '' 16
Structura portofoliului in functie de cotele detinute 17
Cash flow SIF 1 + SIF2 20
Calculul si analiza principalilor indicatori 23
Surse 24


Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric SIF Banat - Crisana ( SIF1)
1992: Infiintarea Fondului Proprietatii Private I Banat-Crisana, precusorul SIF Banat-Crisana 
In baza legii privind privatizarea societatilor comerciale, s-au infiintat cinci Fonduri ale Proprietatii Private, carora li s-a distribuit 30% din capitalul social al societatilor comerciale romanesti. S-a constituit astfel, la Arad, Fondul Proprietatii Private I Banat-Crisana (FPP I). Unul dintre obiectivele principale urmarite de FPP I a fost restructurarea si administrarea in conditii de performanta a portofoliului alocat, constituit initial din participatii la peste 1500 de emitenti. Localizarea majoritatii companiilor din portofoliu in judetele din vestul si nord-vestul tarii a oferit specialistilor FPP I posibilitatea cunoasterii in profunzime a mediului de afaceri din aceste zone.
1993 - 1995: Privatizarea MEBO (Management and Employees Buy Out) derulata in aceasta perioada de FPP I s-a concretizat prin transferul proprietatii asupra actiunilor detinute de fond la 273 societati comerciale, catre asociatiile constituite de conducatorii si salariatii acestora. Aceasta actiune s-a efectuat prin cesiunea de actiuni detinute de FPP I, contra certificate de proprietate (titluri de proprietate emise in conditiile legii). A fost transferata de FPP I o cota de capital social totalizand 130,3 miliarde lei (ROL). 
1995: Programul de oferta publica zonala a FPP-urilor 
FPP I a derulat alaturi de celelalte fonduri ale proprietatii private un program de oferta publica secundara de vanzare de actiuni, denumit Oferta publica zonala a FPP-urilor, fiind urmarita o reala accelerare a privatizarii, bazata pe transparenta maxima si o participare accesibila si nerestrictiva a populatiei la procesul de privatizare. Programul promovat de FPP I a cuprins 38 de societati comerciale din portofoliu, 8 dintre acestea facand ulterior parte din lotul primelor 11 companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Vanzarea actiunilor in cadrul ofertei publice s-a facut prin intermediul certificatelor de proprietate detinute de populatie, fiind subscrisa o cota de capital detinuta de FPP I in valoare de 179 miliarde lei (ROL). 
Programul de Privatizare in Masa (PPM) 
In baza Legii pentru accelerarea privatizarii, la nivel national, 4.000 de societati comerciale au facut obiectul prevederilor programului de privatizare in masa, dupa distribuirea catre populatie si preschimbarea cupoanelor si certificatelor nominative de privatizare in actiuni. FPP I a avut o implicare activa in PPM, organizand in 11 judete peste 230 de centre de subscriere pentru populatie, a preluat aproximativ 670.000 de titluri de privatizare si a intocmit actele de cesiune de actiuni catre cetatenii care au subscris in PMM la 1.649 de emitenti din portofoliu. Cota de capital social cesionata de FPP I a fost de 1.472 miliarde lei (ROL). 
1996: De la FPP I Banat-Crisana la Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana
Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF Banat-Crisana) s-a constituit ca societate pe actiuni in baza Legii nr. 133/1996 pentru transformarea Fondurilor Proprietatii Private in societati de investitii financiare, fiind succesoarea Fondului Proprietatii Private I Banat-Crisana. Societatea a avut aproximativ 500.000 de actionari fondatori. Ca urmare a capitalizarii unei cote din profitul realizat de FPP I si distribuirea catre populatie sub forma de actiuni, in cursul anului 1996 peste opt milioane si jumatate de cetateni romani au devenit actionari SIF Banat-Crisana.
1999: Listarea la Bursa de Valori Bucuresti 
Actiunile SIF Banat-Crisana au fost listate incepand cu 1 noiembrie 1999 la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, tranzactionandu-se sub simbolul SIF1. Actiunile SIF 1 au fost incluse in indicele BET-FI, dedicat exclusiv societatilor de investitii financiare.
In 1999 Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare acorda autorizatia definitiva de functionare a SIF Banat-Crisana ca societate de investitii.
2006: SIF Banat-Crisana indeplineste toate conditiile de functionare conform legii armonizate a pietei de capital 
SIF Banat-Crisana a fost autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in conformitate cu prevederile Legii nr. 297/2004, societatea fiind incadrata in categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv (AOPC) cu o politica de investitii diversificata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Structurii Portofoliilor pentru Societatile de Investitii Financiare - Abordare Comparativa - SIF1 + SIF2.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!