Analiza Structurii Portofoliilor pentru Societatile de Investitii Financiare - Abordare Comparativa SIF Muntenia SA si SIF Otenia SA

Cuprins referat Cum descarc?

CAP I. Istoricul Societatilor de Investitii Financiare Muntenia si Oletenia 3
I.1. Societatea de Investitii Financiare Muntenia SA 3
I.2. Societatea de Investitii Financiare Oltenia SA 4
CAP II. Analiza portofoliilor 6
CAP III Rezultatele financiare 18
CONCLUZII 20
BIBLIOGRAFIE 21


Extras din referat Cum descarc?

CAP I. ISTORICUL SOCIETATILOR DE INVESTITII MUNTENIA SI OLETENIA
I.1. SOCIETATEA DE INVESTITII MUNTENIA SA
SIF MUNTENIA SA este un organism de plasament colectiv incadrat in categoria "Alte Organisme de Plasament Colectiv" (AOPC) care functioneaza in conformitate cu prevederile: 
- Legii nr. 297/2004 privind piata de capital;
- Legii nr. 31/1990/ privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile ulterioare;
- actului constitutiv;
- reglementarile sale interne.
Societatea de Investitii Financiare MUNTENIA SA este inregistrata in Registrul Comertului sub nr. J40/27499/1992 si are codul unic de inregistrare 3168735. Societatea de Investitii Financiare MUNTENIA SA este autorizata definitiv ca societate de investitii, prin decizia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. D1513/1999. Conform atestatului CNVM nr. 439/15.06.2006. SIF MUNTENIA SA a fost inscrisa in Registrul CNVM cu nr. PJR09SSIR/400005.
Capitalul social subscris si varsat este de 80.703.651,5 RON, divizat in 807.036.515 actiuni comune, cu o valoare nominala de 0,1000 RON/actiune. Actiunile SIF MUNTENIA SA sunt inscrise la cota Bursei de Valori Bucuresti la categoria societati de investitii financiare, in conformitate cu prevederile Deciziei BVB nr. 200/1999.
In conformitate cu Actul Constitutiv, SIF MUNTENIA SA este administrata de SAI MUNTENIA INVEST SA. In perioada dintre Adunarile Generale ale Actionarilor, activitatea SAI MUNTENIA INVEST se desfatoara sub supravegherea unui Consiliu al Reprezentantilor Actionarilor alesi de catre AGA pentru un mandat de patru ani. Consiliul dispune de un secretariat tehnic propriu. 
Activitatile specifice privind depozitarea activelor ale SIF MUNTENIA SA sunt asigurate de catre societatea de depozitare Banca Romana de Dezvoltare - Groupe Societe Generale SA in conformitate cu prevederile legale in vigoare, ale contractului de depozitare, si instructiunilor societatii de administrare a investitiilor.
Activitatile specifice de registru independent pentru SIF MUNTENIA SA au fost indeplinite de catre societatea de registru DEPOZITARUL CENTRAL in baza prevederilor contractului de registru.
Auditul financiar al SIF MUNTENIA este asigurat de KPMG ROMANIA S.R.L.
II.1. SOCIETATEA DE INVESTITII OLTENIA SA
SIF OLETENIA SA a fost infiintata in 1993 ca Fond al Proprietatii Private. Societatea a fost reorganizata in conformitate cu prevederile Legii nr.133/1996 privind transformarea Fondurilor Proprietatii Private in Societati de Investitii Financiare.
SIF OLTENIA SA functioneaza ca o societate comerciala pe actiuni, autoadministrata, cu capital fix, integral privat. Capitalul social este de 58.016.571 LEI impartit in actiuni ordinare nominative cu o valoare nominala de 0,10 LEI.
Activitatile de depozitare - prevazute de legislatie si regulamentele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare - sunt asigurate de catre ING BANK NV AMSTERDAM - Sucursala Bucuresti, in baza contractului de depozitare.
Evidenta actionarilor SIF OLTENIA SA este tinuta de DEPOZITARUL CENTRAL S.A. Bucuresti. SIF OLTENIA este listata la Bursa de Valori Bucuresti incepand din data de 01.11.1999.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Structurii Portofoliilor pentru Societatile de Investitii Financiare - Abordare Comparativa SIF Muntenia SA si SIF Otenia SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!