Activitatea Bancara de Retail in Spania

Extras din referat Cum descarc?

Activitatea bancara de retail in Spania
Sistemul bancar spaniol a avut o dinamica deosebita in ultimele decenii, avand loc ample transformari datorate procesului de integrare europeana.
Institutiile bancare din Spania pot fi grupate in urmatoarele categorii: 
- banci comerciale 
- banci de economii
- cooperative de credit
- institutii de credit specializate.
Cu toate ca sistemul bancar spaniol detine un numar mare de banci comerciale, in anul 2007 numarand 151 de institutii cu capital autohton si strain, prezinta un grad de concentrare destul de ridicat, primele trei banci- Banco Santander Central Hispano, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria si Banco Espanol- insumand peste 50% din piata.
Desi initial institutiile financiare spaniole au fost relativ neafectate de criza financiara internationala, acestea se confrunta in prezent cu riscurille generate de o situatie economica mai fragila si mai nesigura, arata banca centrala a Spaniei in ultimul sau raport de stabilitate financiara. Economia spaniola a inceput sa se deterioreze dramatic, peste asteptari, iar institutiile spaniole trebuie sa faca fata unor rate in crestere de credite neperformante si presiuni sporite asupra rezultatelor si capitalului. 
In acest context, sistemul bancar spaniol trebuie sa se restructureze si sa adopte strategii de optimizare a costurilor.
1.Banco Santander Central Hispano
Banco Santander, cea mai mare institutie financiara din Spania, a derulat in ultimi ani o campanie sustinuta de achizitii si investitii. Cea mai recenta tranzactie este preluarea bancii britanice Abbey National pentru 13 miliarde de euro (15,4 miliarde dolari), insa detine participatii in numeroase institutii financiare din intrega lume. Britanicii se aflau de mai multa vreme in dificultati financiare. Prin aceasta fuziune Bank Santander ocupa acum locul patru in Europa, si pozitia a 8 la nivel mondial. 
Investitia demarata de banca spaniola ii va permite sa reintre pe piata de retail banking din SUA. In Italia, unde Santander are deja 8,5 procente in San Paolo-Imi, este putin probabil ca spaniolii sa faca vreo miscare in acest sens mai devreme de aprilie 2007, cand pactul actionarilor de control al bancilor italiene urmeaza sa expire.
In 1991 Santander a achizitionat o participatie in banca americana First Fidelity Bancorp, pe care a vandut-o insa cinci ani mai tarziu pentru suma de 2,1 miliarde dolari.
Banco Santander Central Hispano (BSCH) este cea mai importanta banca comerciala din Spania, cu o retea ce se intinde atat pe intreg teritoriul tarii, cat si peste granite in cele mai reprezentative piete bancare, precum cele din Portugalia, Marea Britanie, America Latina, Statele Unite ale Americii.In prezent isi desfasoara actvitatea in peste 40 de tari. 
Banca Santander s-a format ca urmare a mai multor fuziuni, precum si datorita unor importante achizitii cum ar fi Banco Central Hispano (care s-a format la randul ei prin fuziunea, achizitia de la statul spaniol a Banco Espanol de Credito (Banesto) si altele, dezvoltandu-si mult aria geografica si de activitate. Banca Santander, cea mai mare banca din Spania cu 834 de miliarde EUR (1,1 mii de miliarde $) in active la 31 decembrie 2006, este rezultatul fuziunii din 1999 dintre Banco Santander si Banco Central Hispanoamericano. Acest furnizor de servicii financiare are operatiuni in multe tari europene si in tarile latine. Activitatile sale sunt impartite in trei mari segmente: segmentul de retail banking (contribuind cu 84% din veniturile comerciale in 2006), segmentul wholesale banking (11%), managementul activelor si asigurari sociale (5%). 
Banco Santander Central Hispano (BSCH) este un grup financiar asigurand o gama variata de servicii bancare si financiare. Activitatile sale sunt impartite in trei mari segmente: segmentul de retail banking (care contribuie comercial cu 84% din totalul veniturilor in 2006), segmentul wholesale banking (cu o pondere de 11%) si managementul activelor si asigurari sociale (5%).
Grupo Santander este o banca din Spania cu sediul la Santander si unul dintre cele mai mari institutii financiare europene. Compania a fost infiintata in anul 1857. In anul 2007, dupa 150 de ani de la infiintare, Grupo Santander era a 12-a banca din lume dupa valoarea de piata si a 7-a dupa profit. In 2009, compania avea 90 de milioane de clienti, 3 milioane de actionari, si 170.961 angajati.Compania detine retelele Santander, Banesto, Santander Totta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Activitatea Bancara de Retail in Spania.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!