Utilizarea Tehnicilor Fuzzy in Controlul Inteligent al Proceselor

Extras din referat Cum descarc?

5.1. SISTEME CU LOGICA FUZZY
Metodele traditionale de modelare a procesului side analiza a sistemelor se pot folosi numai atunci cand se pot determina relatii intre variabilele sistemului, ca de exemplu ecuatii diferentiale intre variabilele de intrare si iesire. Insa interventia factorului uman in sistemele analizate impune analiza unor variabile care nu au valori numerice concrete, fiind variabile lingvistice, definite prin multimi fuzzy. Metodele fuzzy sunt o alternativa de proiectare pentru procese si sisteme foarte complexe. Variabilele fuzzy sau lingvistice nu descriu datele numeric, ci printr-o functie de apartenenta care este scalata intre zero si unu.
Operatiile executate cu variabilele fuzzy si regulile fuzzy aferente nu pornesc de la modele precise ale procesului, ci de la intelegerea fenomenelor fizice, ca de exemplu:
IF (temperatura este mare) THEN (comanda scade)
Sistemele de conducere cu modele si algoritmi fuzzy sunt mai flexibile decat sistemele conventionale, deoarece modificarea regulilor de deductie a marimii de comanda se poate face prin adaugarea de noi variabile lingvistice, fiind deci mai elastice in proiectare. Deoarece proiectarea sistemelor de conducere cu regulatoare cu logica fuzzy (RLF) nu se face pentru un model dat al procesului si nici pentru anumite valori ale parametrilor acestuia, rezulta ca aceste sistemele sunt mai robuste, avand performante acceptabile intr-o gama relativ larga de variatie a parametrilor procesului. Insa sistemele de conducere cu RLF sunt mai greu de proiectat pentru cazul cand sunt mai mult de doua intrari in regulator sau atunci cand acesta are mai multe marimi de comanda, ceea ce se impune in cazul proceselor multivariabile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarea Tehnicilor Fuzzy in Controlul Inteligent al Proceselor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!