Traductoare de Presiune si de Nivel

Cuprins referat Cum descarc?

1. Traductoare de presiune
1.1. Consideratii generale
1.2. Definitii. Unitati de masura a presiunii
1.3. Principii de masurare a presiunii
1.4. Traductoare de presiune cu elemente sensibile elastice
1.4.1. Membrane
1.4.2. Tuburile ondulate (silfoanele)
1.4.3. Tuburi Bourdon
1.5. Traductoare de presiune integrate
1.6. Traductoare de presiune cu lichid
1.6.1. Elemente sensibile de tip clopot
1.6.2. Tor oscilant
1.7. Traductoare de presiune cu elemente piezoelectrice
1.8. Traductor de presiune realizat pe principiul balantei de forte
2. Masurarea nivelului
2.1.Traductoare de nivel cu imersor
2.2. Traductoare de nivel bazate pe principii electrice
2.3. Traductoare de nivel de tip rezistiv
2.4. Traductoare de nivel capacitive


Extras din referat Cum descarc?

1. Traductoare de presiune
1.1. Consideratii generale
Traductoarele de presiune reprezinta una dintre categoriile de traductoare care cunosc o larga raspandire in automatizarile industriale, presiunea constituind un parametru de baza pentru numeroase procese tehnologice.
In multe ramuri industriale, ca de exemplu industria petrolului, chimiei, termoenergetica etc., reglarea presiunii este chiar determinanta pentru asigurarea desfasurarii corecte a intregului proces tehnologic.
1.2. Definitii. Unitati de masura a presiunii
Presiunea reprezinta o marime esentiala pentru descrierea starii unui fluid.
Fluidele se caracterizeaza prin faptul ca pot sa curga cu usurinta (straturile acestora aluneca usor unele fata de celelalte). Din categoria acestora fac parte lichidele si gazele. Delimitarea lichidelor de gaze se poate face prin aceea ca primele au o suprafata libera care la echilibru este plana si orizontala, pe cand gazele nu au aceasta suprafata ele ocupand tot volumul incintei in care sunt introduse. O a doua deosebire este aceea ca lichidele sunt practic incompresibile, pe cand gazele sunt compresibile.
Legile generale ale fluidelor se studiaza pentru fluidele perfecte; un lichid perfect este acela la care straturile se pot deplasa unul fata de celalalt fara frecare (nu exista vascozitate) si al carui volum nu poate fi modificat prin comprimare, iar un gaz perfect este un gaz la care, pentru o anumita cantitate, produsul dintre presiunea si volumul acestuia este constant (respecta legea Boyle-Mariotte). In realitate nu exista fluide perfecte, ci fluide reale, care respecta intr-o masura mai mare sau mai mica proprietatile fluidelor perfecte. Metodele de masurare a presiunii sunt adaptate fluidelor reale.
Definitia presiunii?Considerand fluidele ca medii continue, intr-o masa oarecare de fluid fiecare element de volum suporta actiunea unor forte din partea restului de fluid, care in cazul fluidului perfect sunt perpendiculare (normale) pe fiecare suprafata a volumului unitar considerat.
O forta F, uniform repartizata pe o suprafata S, exercita pe aceasta suprafata o presiune p a carei valoare este data de:
p = F/S 
Pe baza relatiei de mai sus se poate deduce usor ca in general masurarile de presiune sunt legate de fapt de masurarile de forta, ceea ce face ca o serie intreaga de metode de masurare a presiunilor (ca de exemplu, cele bazate pe efecte piezoelectrice, magnetostrictive, utilizand elemente elastice, marci tensometrice etc.) sa poata fi aplicate si in domeniul masurarii fortelor, si invers.
Presiunea atmosferica, absoluta, diferentiala?Presiunea exercitata de invelisul gazos care inconjoara globul pamantesc se numeste presiune atmosferica (barometrica). Intrucat presiunea atmosferica variaza in raport cu altitudinea, s-a ajuns la necesitatea de a stabili o presiune atmosferica de referinta fata de care sa se considere starea fizica a unui corp. Aceasta presiune stabilita conventional se numeste presiune normala. 
S-a definit astfel presiunea normala tehnica, ca fiind presiunea exercitata de o coloana de mercur de inaltime 735,56 mm.
In practica masurarii presiunii se pot intalni de obicei trei situatii:
a) - masurarea presiunii in raport cu vidul absolut (considerat de presiune zero)- situatie in care rezulta presiunea absoluta;
b) - masurarea diferentelor de presiune fata de cea atmosferica. Aceasta diferenta poarta numele de presiune relativa sau efectiva (presiunile masurate cu manometre sunt in general presiuni efective). Dupa cum aceasta diferenta este pozitiva sau negativa, mai poarta numele de suprapresiune sau depresiune. Relatia dintre presiunea efectiva si presiunea absoluta este:
pa = pe + 1,01325 - ? [bar] 
in care: pa este presiunea absoluta; pe - presiunea efectiva; ? - factor de corectie reprezentand diferenta dintre presiunea atmosferica normala si presiunea atmosferica reala in momentul masurarii.
c) -masurarea diferentei de presiune fata de o valoare de referinta conventionala (care poate fi aleasa de utilizator in functie de cerintele procesului tehnologic).
In acest caz rezultatul masurarii poarta denumirea de presiune diferentiala.
Presiune statica si dinamica. Acesti termeni se utilizeaza in cazul fluidelor in miscare. Considerand o suprafata plana care separa doua mase de fluid in miscare, presiunea care se exercita pe cele doua mase de fluid in planul lor de separatie este presiunea statica. Daca in acelasi curent de fluid se pune un obstacol, in punctul de oprire viteza fluidului se anuleaza si intreaga energie cinetica specifica a lichidului apare sub forma de presiune. Presiunea din punctul de oprire se numeste presiune totala. Diferenta dintre presiunea totala si cea statica poarta numele de presiune dinamica.
o Unitati de masura a presiunii.
Unitatea de masura pentru presiuni din cadrul sistemului international (SI) este newtonul pe metru patrat (N/m2), care mai poarta numele si de pascal (Pa). Pe langa aceasta unitate, in tehnica este larg raspandita o unitate tolerata, si anume kilogramul-forta/metru patrat, kgf/m2, sau un multiplu al acestuia, kgf/cm2, numit si atmosfera tehnica (at), deoarece permite o reprezentare comoda si simpla a valorilor presiunilor mari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Traductoare de Presiune si de Nivel.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!