Telefonia fixă în comparație cu telefonia mobilă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La sfarsitul anilor '80 si inceputul anilor '90, pe plan mondial se manifesta tendinta de privatizare a operatorilor nationali de telefonie fixa. Aceasta apare ca o necesitate, avand in vedere ritmul alert de dezvoltare a domeniului si investitii importante necesare pentru extinderea si modernizarea retelelor. In Romania se adopta o politica de privatizare graduala a RomTelecom. Astfel, la 30 decembrie 1998 operatorul grec de telefonie fixa OTE in schimbul sumei de 675 milioane USD obtine 35% din actiunile RomTelecom, 16% din drepturile de vot si managementul societatii. Un alt pachet de actiuni reprezentant 5% din capitalul social se vinde salariatilor. Prin contactul de privatizare se stipula ca RomTelecom isi pastreaza monopolul pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixa pana la 31 decembrie 2002, dar se obliga ca in perioada 1999-2003 sa instaleze 1,6 milioane noi si sa inlocuiasca 0,6 milioane linii invechite din punct de vedere fizic si moral

Pe piata serviciilor interurbane isi vor face simtita prezenta in primul rand acele aompanii care si-au o infrastructura cu retele de transport pe distante mari. Dintre acestea se remarca: Radiocomunicatii SA, Teletrans, Agentia de Telecomunicatii CFR (ATCFR), POSTelecom.

Radiocomunicatii SA ofera servicii de inchiriere capacitati de transmisie de date pe reteaua nationala de radiorelee SDH, servicii de inchiriere spatii tehnice si suporti antene, intervet VSAT.

Transelecrtica, compania nationala de transport a energiei electrice, intentioneaza formarea prin intermediul filialei sale de telecomunicatii, Teletrans, a unei societati mixte cu un investitor strategic din domeniul telecomunicatiilor, pentru administrarea liniilor de fibra optica instalate pe liniile electrice aeriene ale companiei.

SNCFR prin filiala sa ATCFR intra in scena ca un competitor important avand ceilalti atu ca ti Transelectrica. ATCFR a investit 60 milioane USD pentru realizarea unei retele de 3530 Km fibra optica. Urmeaza sa-si extinda reteaua la 7500 Km fibra optica. Pentru conexiunile cu utilizator final urmeaza sa utilizeze tehnologia WLL (wreless lacall loop), specifica operatorilor de telefonie mobila.

POSTelecom se anunta a fi un alt jucator important pe piata telecomunicatiilor . Este o societate pe actiuni cu un capital social de 3 milioane USD, impartit astfel 51% Posta Romana, 10% RIG, 5% BCR, 2,5% SIF Oltenia, 2,5% SIF Banat si 29% China Unicom.

Astral TeleFix si-a anuntat lansarea pe piata telecomunicatiilor. Este prima societate care a incheiat un contract de interconectare cu RomTelecom. Serviciile de telecomunicatii oferite au la baza tehnologia VIP (voice over internet protocol).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Telefonia Fixa in Comparatie cu Telefonia Mobila.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 496 cuvinte
Nr caractere:
7 998 caractere
Marime:
11.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
telefonie, comunicatii, conexiuni
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!