Sisteme integrate de fabricație

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. ASPECTE GENERALE PRIVIND PROCESUL DE ASAMBLARE A AUTOVEHICULULUI

1.1. Introducere

Afectand nu numai economia dar si cultura lumii. Ea asigura locuri de munca pentru milioane de oameni, genereaza baza pentru o multitudine de servicii. Automobilele au revolutionat transportul in secolele 20 si 21, schimband pentru totdeauna modul de a trai al oamenilor si afacerile. Automobilul a permis transportul materialelor mai departe si mai repede si a deschis o piata larga pentru afaceri si comert. Industria auto a redus costul total al transportului utilizand metode ca productia de serie mare, vanzarea in masa si globalizarea productiei.

1.2. Importanta economica a industriei de autovehicule

Producatorii de automobile reprezinta cele mai mari companii ale lumii. Aceste corporatii sunt adesea multinationale, avand sucursale si fabrici in diferite tari. Aceste companii distribuie piese, folosesc componente produse in alte tari, sau asambleaza automobile in tari straine. Cele trei mari companii de automobile din Statele Unite, General Motors Corporation, Ford Motor Company si Crysler asigura cele mai multe locuri de munca, dar intrarea pe piata a unor companii straine (Toyota Motor Corporation, si Nissan Motor Co., Ltd.,) a contribuit de asemenea la aparitia multor oportunitati de dezvoltare si inovare.

Primul vehicul, care a circulat pe un drum public a folosit un motor cu aburi si a fost construit de Nicolas Joseph Cugnot, in Franta, in anul 1769. Primul motor cu ardere intern ce a folosit drept combustibil un amestec de hidrogen si oxigen a fost realizat de elvetianul Isaac de Rivaz. Henry Ford a inventat si imbunatatit linia de asamblare si a instalat primul conveior in linia de asamblare in fabrica sa Ford's Highland Park, din Michigan intre anii 1913-1914. Linia de asamblare a redus costurile de productie a automobilelor prin diminuarea timpilor de montaj. Renumitul Model T, a fost asamblat in 93 de minute.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme Integrate de Fabricatie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
4 054 cuvinte
Nr caractere:
22 048 caractere
Marime:
673.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
fabricatie, proces
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!