Sisteme de Organizare si Automatizare a Productiei

Cuprins referat Cum descarc?

Cap 1. Sisteme de productiei.4
1.Scurta prezentare a evolutiei sistemelor de productie.4
2. Notiunea de proces de productie.5
3.Tipologia proceselor de productie.5
Cap 2.Organizarea structurala a sistemelor de productie.7
1.Factorii care influenteaza asupra modului de organizare a proceselor de productie.8
2.Cadrul conceptual al calitatii produselor si serviciilor.10
Cap 3. Sisteme de automatizare.12
1. Automatizarea tehnologica.12
2. Intreprinderea automatizata.13
Cap 4. Computer Integrated Manufacturing (CIM).17
1. Prezentare .17
2. Componentele sistemelor integrate de productie .18
Cap 5. Modele de organizare a intreprinderii.23
1. Intreprinderea extinsa.23
2. Intreprinderea virtuala.27
3. Intreprinderea holonica.30
Cap. 6. Strategii de automatizare pentru imbunatatirea performantelor sistemelor de productie.31
1. Exemple .31
Cap. 7. Exemple de sisteme informatice.33
1. SIB ( Sisteme Informatice Bancare).33
2. SICEC (Sistemul Informatic pentru CEC).34
3. Sistemul Informatic pentru Gestiunea Tranzactiilor Valutare la Casele 
de Schimb Valutar (SICSV).34
Cap. 8. Concluzii.35
Bibliografie.41


Extras din referat Cum descarc?

1. Scurta prezentare a evolutiei sistemelor de productie
Dezvoltarea productiei de bunuri materiale a facut obiectul multor dezbateri teoretice, care in principiu, reduc aceasta la procesul de productie si valorificare a informatiilor. Alti teoreticieni (Alvin Tofler, Daniel Bell) remarca mutatiile profunde care vor avea loc in urma revolutiilor tehnico-stiintifice in urma carora prevad declinul industriei si reducerea rolului fortei de munca productive.
In prezent, asistam la revizuirea acestor teorii, recunoscadu-se ca sistemele economice actuale nu vor putea fi in intregime informationale sau postindustriale. Asadar, se poate spune ca productia de bunuri materiale va continua, dar vor avea loc mutatii profunde care nu vor mai fi compatibile cu conceptiile si metodele actuale de productie. In acest context o abordare realista a problematicii activitatii de producere de bunuri materiale impune abordarea din punct de vedere sistemic a intregului sistem de productie.
Tratarea sistemica a unei unitati de productie presupune determinarea interactiunilor dintre diversele subsisteme si structuri componente ale acestuia.
In general, prin sistem se intelege un ansamblu de elemente aflate intr-o relatie de interdependenta si interactiune reciproca, formand un tot organizat si functional.
Sistemele sunt caracterizate de trei elemente, si anume:
a) obiective;
b) sarcini;
c) functii.
Obiectivul unui sistem este bine definit atunci cand exista un mijloc ce poate fi utilizat pentru obtinerea rezultatelor dorite.
Sarcina sistemului deriva din obiectivul sistemului, in sensul ca un anumit obiectiv poate fi atins prin realizarea mai multor sarcini.
Functia unui sistem este proprietatea acestuia de a transforma intrarile in iesiri si defineste modul cum se realizeaza sarcina.
2. Notiunea de proces de productie
Orice unitate de productie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale si servicii care se realizeaza prin desfasurare unor procese de productie .
Continutul activitatii de productie are un caracter complex si cuprinde atat activitati de fabricatie propriu-zise cat si activitati de laborator, de cercetare si asimilare in fabricatie a noilor produse etc.
Fabricatia este o activitate de productie care transforma materiile prime in produse finite de un nivel calitativ cat mai ridicat si cu costuri cat mai reduse.
Procesul de productie este format din :
" procesul tehnologic ;
" procesul de munca.
Procesul tehnologic este format din ansamblul operatiilor tehnologice prin care se realizeaza un produs sau repere componente ale acestuia. Procesul tehnologic modifica atat forma si structura cat si compozitia chimica a diverselor materii prime pe care le prelucreaza.
Procesele de productie sunt:
" elementare;
" complexe.
Procesele de productie elementare sunt acele procese prin care produsul finit se obtine printr-o singura operatie tehnologica.
Procesele de productie complexe exista atunci cand asupra obiectelor muncii se executa mai multe operatii tehnologice.
Procesele de munca sunt acele procese prin care factorul uman actioneaza asupra obiectelor muncii cu ajutorul unor mijloace de munca.
Pe langa procesele de munca si tehnologice in unele ramuri industriale exista si procese naturale in cadrul carora obiectele muncii sufera transformari fizice si chimice sub actiunea unor factori naturali (industria alimentara-procese de fermentatie,industria mobilei-procese de uscare a lemnului, etc.).


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Organizare si Automatizare a Productiei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!