Sisteme CAD-CAM

Cuprins referat Cum descarc?

REZUMAT 3
INTRODUCERE 3
SISTEME CAD/CAM. 4
CONTINUTUL CAD/CAM 7
EVOLUTIA SISTEMELOR CAD/CAM 8
CICLUL DE PRODUCTIE SI TEHNOLOGIA CAD/CAM 9
STRUCTURA UNUI PROCES DE PROIECTARE SI FABRICARE 11
INSTRUMENTELE CAD/CAM 13
CONCLUZII 18
BIBLIOGRAFIE 19


Extras din referat Cum descarc?

REZUMAT
Proiectarea si fabricarea asistate de calculator sunt doua domenii care s-au dezvoltat simultan, fiind tratate intr-o viziune comuna pe baza legaturilor naturale care exista intre activitatile de proiectare si manufacturare: CAD/CAM. Sistemul CAD este o componenta software, iar CAM se ocupa cu monitorizarea si controlul operatiilor efectuate. In lucrarea de fata sunt explicate sistemele CAD/CAM, componentele si evolutia acestora, ciclul de productie, structura unui proces de proiectare si fabricare precum si instrumentele CAD/CAM utilizate in procesul de proiectare.
INTRODUCERE
Grafica inginereasca a fost si ramane un domeniu fundamental al cunostintelor ingineresti. Reprezentarea prin desene a ideilor de rezolvare a solutiilor de principiu a pieselor si ansamblurilor proiectate, este una din sarcinile cele mai importante ale proiectantului. Este unanim recunoscuta importanta, in toate etapele procesului de proiectare-fabricatie, a desenului ca mijloc efectiv de comunicare a informatiilor. Posibilitatea de a folosi aceasta abilitate de catre calculator, a revolutionat modul in care acestea sunt folosite astazi in toate domeniile. 
Conform literaturii de specialitate, sistemele de proiectarea asistata de calculator (CAD- Computer-Aided Design) sunt destinate crearii interactive de modele ale obiectelor tehnice reale, analizei acestor modele, generarii documentatiei pentru fabricarea lor si producerii de date grafice si negrafice derivate din model. Definitia este destul de larga pentru a cuprinde cat mai multe din domeniile in care sunt folosite aceste sisteme: mecanica, electronica, electrotehnica, constructii, arhitectura, sistematizare urbana sau cartografie, multimedia, etc. 
In acceptiunea proprie a notiunii, un sistem CAD este o componenta software, un pachet de programe. Echipamentul pe care lucreaza aceste programe nu constituie o componenta a sistemului CAD propriu-zis. Totusi, din punct de vedere principial si al relatiilor de conlucrare, reprezentarea din fig. 1, in care sunt evidentiate si componetele hardware, poate fi acceptata ca schema generala a unui sistem CAD.
Fig. 1. Schema generala a unui sistem CAD.
Dezvoltarea CAD s-a produs odata cu perfectionarea graficii pe calculator, putandu-se astfel vorbi despre utilizarea calculatorului ca asistent pe tot parcursul procesului de proiectare, caracteristica esentiala a acesteia fiind modul de lucru interactiv, in regim de dialog utilizator - sistem.
SISTEME CAD/CAM.
Proiectarea si fabricarea asistate de calculator sunt doua domenii care s-au dezvoltat simultan, fiind tratate intr-o viziune comuna pe baza legaturilor naturale care exista intre activitatile de proiectare si manufacturare:
-CAD
-CAM.
CAD/CAM este un acronim care inseamna proiectare si fabricare cu ajutorul calculatorului.
Proiectarea asistata de calculator - "Computer-aided design" -  CAD -  este definita ca o activitate de utilizare a unui sistem de calcul in proiectarea, modificarea, analiza si optimizarea proiectarii. Sistemul de calcul este format din echipamente si programe care asigura functiile necesare in proiectare. Echipamentul destinat activitatilor CAD este format dintr-un calculator, unul sau mai multe terminale grafice, tastatura si alte periferice. Programele CAD sunt aplicatii destinate implementarii graficii in cadrul unui sistem de calcul, la care se adauga programele dedicate functiilor ingineresti care pot realiza analiza starii de tensiuni si deformatii ale unor elemente, analiza dinamica a mecanismelor, calculul transferului de caldura si controlul numeric. Programele aplicative variaza de la un utlizator la altul, in functie de tipul liniilor de productie, de procesul de fabricatie si de specificul pietei de desfacere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme CAD-CAM.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Tariq F. Alghazzawi BDS, MS, MSMtE. Advancements in CAD/CAM technology: Options for practical implementation. Journal of prosthodontic research, 72-84, 2016.
2. Sannino G, Germano F, Arcuri L, Bigelli E, Arcuri C, Barlattani A. CEREC CAD/CAM chairside system. Oral Implantol (Rome), 7(3):57- 70, 2015.
3. Ahrberg D, Lauer HC, Ahrberg M, Weigl P. Evaluation of fit and efficiency of CAD/CAM fabricated all-ceramic restorations based on direct and indirect digitalization: a double-blinded, randomized clinical trial. Clin Oral Investig) 2015.
4. Galhano GA, Pellizzer EP, Mazaro JV. Optical impression systems for CAD-CAM restorations. J Craniofac Surg, 23:e575- 9, 2012.
5. Aldea, S., Simion, I., Desen si grafica pe calculator, Editura BREN, Bucuresti, 2000.
6. Petcu D., s.a. Principii ale Graficii pe Calculator Editura Excelsior, Timisoara, 1995.
7. Foley J.D.; van Dam A.; Feiner S.K.; Hughes J.F.: ,,Computer Graphics. Theory and Practice. Addison-Wesley 1990.
8. Bertoline, G. R., Fundamentals of CAD, a doua editie, Delmar Publisher Inc., 1988.
9. Massip R.F.: ,,Design Industrial pe Calculator". Marcombo 1987. Salmon R.; Slater M.: ,,Computer Graphics: Systems And Concepts" Addison-Wesley 1987.
10. Brunet P.: ,,Design Grafic si Modelare Geometrica". Mompin J. (Ed.): ,,Sisteme CAD/CAM/CAE. Design si fabricare pe calculator", Marcombo 1986.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!