Sistem de Achizitie Utilizat in Actionari Electrice

Extras din referat Cum descarc?

Sistem de achizitie utilizat in actionari electrice
Industria este ramura productiei materiale in cadrul careia au loc pe scara larga, activitatile de exploatare a bunurilor materiale si de transformare a acestora, precum si a altora, in mijloace de productie, transport, cercetare, proiectare, armament si bunuri de consum. In categoria bunurilor industriale pot fi integrate la ora actuala si produsele software.
Prin proces industrial se intelege un proces social in cadrul caruia oamenii interactioneaza predeterminat intre ei, cu ajutorul uneltelor, echipamentelor de productie, pentru crearea de bunuri materiale. Procesele tehnologice industriale inglobeaza totalitatea procedeelor, tehnicilor, proceselor folosite pentru transformarea materiilor prime si a semifabricatelor in produse finite cu utilitate concreta si valoare de piata.
Primul pas de utilizare a mijloacelor informatice in industrie a fost acela de supraveghere a functionarii proceselor tehnologice. A urmat apoi conducerea efectiva a proceselor industriale continue sau semicontinue (energetica, chimie, metalurgie, industrie alimentara etc.) Urmatorul pas a cuprins conducerea proceselor discrete in industria constructoare de masini (masini unelte automate cu comanda program, benzi automate de montaj, bancuri de testare, manipulatoare si roboti etc.)
La ora actuala este de neconceput desfasurarea unui proces tehnologic industrial de orice natura, fara sa fie dotat cu un sistem de conducere automata.
Datorita dezvoltarii stiintei conducerii in general, a conducerii proceselor industriale in special si a progresului tehnologic, conducerea on-line in timp real a devenit realizabila pentru procesele cele mai complexe, deterministe sau mai putin deterministe, un rol esential avand sistemele inteligente adaptive, autoadaptive si optimale, sistemele expert. Fiind vorba de conducere in timp real, raspunsul sistemului este o componenta esentiala, el trebuind sa fie aproape instantaneu fata de desfasurarea procesului.
Utilizarea mijloacelor software in conducerea proceselor ofera acestora o mare flexibilitate si extensibilitate. Caracterul adaptiv si autoadaptiv este indisolubil legat de partea software a conducerii sistemelor.
Comanda si controlul oricarui proces sau parametru de proces se face folosind o schema generala de principiu in bucla inchisa (circuit de comanda si circuit de reactie), ca in figura 1.Circuitul de comanda (direct) este format din elemente de comanda foarte complexe, care asigura conducerea procesului pe baza unui model de comanda care stabileste parametrii de intrare si ia decizii in functie de valoarea parametrilor de reactie cititi din proces si care reprezinta starea reala de functionare a procesului. Normal, un proces este mai mult sau mai putin perturbat, natura perturbatiilor fiind de cele mai multe ori partial cunoscuta. Perturbatiile influenteaza negativ functionarea procesului si ele intra in sistem ca parametri de reactie.
Elementele de interes pentru controlul proceselor, conform schemei din figura 1, sunt elementul de comanda si elementul de reactie. De calitatea acestor elemente depinde in mod direct calitatea sistemului de comanda - control. Structura acestor elemente pentru sistemele de comanda - control moderne este numerica, fiind dotate cu microprocesoare, de obicei specializate, modulate (microcontrolere).
Elementul de reactie este un sistem complex care structura unui sistem de achizitie de date.
In figura 2 este prezentat intr-o forma mai detaliata un sistem de conducere si control al unui proces industrial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Achizitie Utilizat in Actionari Electrice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!