Simularea a patru cilindrii hidraulici

Extras din referat Cum descarc?

In acest exemplu avem doua modele conexe care utilizeaza aceleasi componente de baza: model cu un singur cilindru si model cu doi cilindri si constrangeri de sarcina.
Modelare
Figura 1 prezinta diagrama de nivel superior a modelului. Acest model are o singura pompa si patru servomotoare. Aceeasi presiune a pompei (p1) actioneaza fiecare ansamblu al cilindrului si suma debitelor lor incarca pompa. Desi fiecare dintre cele patru valve de control ar putea fi controlate independent, ca intr-un sistem de suspensie activa, in acest caz toate cele patru primesc aceleasi comenzi, o rampa liniara in zona orificiului de la zero la 0,002 mp
Deschiderea modelului si executarea simularii
Pentru a deschide acest model, tastati sldemo_hydcyl4 la terminalul MATLAB(R) (faceti clic pe hyperlink daca folositi ajutorul MATLAB). Apasati butonul ,,Redare" de pe bara de instrumente a modelului pentru a rula simularea.
Modelul inregistreaza datele relevante in spatiul de lucru MATLAB, in obiectul Simulink,SimulationOutput. Datele de inregistrare a semnalului sunt stocate in interior, intr-o structura numita sldemo_hydcyl4_output. Semnalele inregistrate au un indicator albastru.
Figura 1: Modelul cu patru cilindri si rezultatele simularii Descrierea modelului Debitul pompei incepe la 0,005 m3 / sec (la fel ca la modelul cu un singur cilindru), apoi scade la 0,0025 m3 / sec la t = 0,05 sec. Parametrii C1, C2, Cd, rho si V30 sunt identici cu cei din modelul monocilindru. Cu toate acestea, asumand valori individuale pentru K, A si beta, fiecare dintre cei patru cilindri prezinta raspunsuri tranzitorii distincte. Raportul dintre suprafata si constanta arcului este acelasi pentru toti pistoanele, deci ar trebui sa aiba aceeasi iesire la starea de echilibru. Constanta de timp dominanta pentru fiecare subsistem de actionare este proportionala cu(rezultat obtinut din analiza dimensionala), deci ne putem astepta ca ansamblul pistonului 2 sa fie oarecum mai rapid decat ansamblul 1. Ansamblul pistonului 3 este de asteptat sa fie mai lent decat 1 sau 2. Ansamblul pistonului 4 are un modul de masa beta semnificativ mai mic ( cum ar fi cazul aerului), ne asteptam astfel ca pistonul 4 sa raspunda mai lent decat pistonul 1


Fisiere in arhiva (1):

  • Simularea a patru cilindrii hidraulici.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!