Scd Lucrarea Nr 25

Extras din referat Cum descarc?

Scopul lucrarii consta in studierea modului in care circuitele logice integrate TTL pot fi folosite pentru realizarea unor functiuni cum ar fi intirzierea fronturilor sau generarea impulsurilor; se mai studiaza functionarea unui circuit basculant bistabil de tipul JK master slave si principiile de utilizare a unui circuit basculant monostabil integrat tipic.
Generarea impulsurilor dreptunghiulare se poate realiza in mai multe moduri, in lucrare fiind experimentate trei tipuri de circuite realizate cu porti TTL standard. Duratele si perioadele impulsurilor obtinute sunt dependente de tensiunea de alimentare si de temperatura si sunt supuse dispersiei de fabricatie prin intermediul marimilor specifice portilor TTL ce intervin in relatiile de calcul (VoH, VoL si VP). Generarea impulsurilor se poate realiza prin cuplarea in bucla inchisa a unui numar impar de porti TTL inversoare, perioada impulsurilor (si frecventa lor) fiind data de timpii de propagare ai portilor. Pentru micsorarea influentei elementelor parazite specifice schemei electrice a portilor TTL integrate, se pot folosi capacitati care sa determine timpii de propagare ai portilor, asa cum se vede in fig. 25. 10. a si b.
O varianta posibila de oscilator cu porti TTL asemanatoare circuitelor astbile clasice cu tranzistoare este desenata in fig. 25. 11. Formele de unda sunt reprezentate in fig. 25. 12, pentru valori mici ale rezistentei R. Perioada impulsurilor este proportionala cu constanta de timp t = CR. Tensiunea V1 la care se produce schimbarea starii circuitului si durata T a unui impuls sunt date de relatiile implicite: ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Scd Lucrarea Nr 25
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!