Retea de Semafoare

Extras din referat Cum descarc?

Se cere realizarea unui automat secvential care sa dirijeze luminile semafoarelor unei inersectii (figura 1). Pentru fluidizarea traficului intersectia este prevazuta cu senzori de autovehicule si butoane pentru efectoarea unei cereri de trecere de catre pietoni.
Fig 1. Intersectia pentru care s-a sintetizat automatul descris in aceasta lucrare
Din considerente practice detectorul de autovehicule din est si cel din vest sunt considerate o singura variabila de intrare pentru automat Xw. Analog detectorul din nord si cel din sud formeaza variabila de intrare Xn.
Xn este activa daca exista cel putin un autovehicul pe directia NS, Xw este activa la prezenta a cel putin un autovehicul pe directia VE. 
Cererea pietonilor de a traversa este considerata variabila de intrare Xp.
Fig. 2 Diagrama starilor pentru realizarea sintezei cu MUX, NUM si DEC
Pentru simpliate consideram Xp!Xw!Xn=Xpp; !XpXw!Xn=Xww; !Xp!XwXn=Xnn; ! - negare
Xpp - activa la 1, reprezinta conditia de efectuare a saltului la secventa de stari in care trec pietoni 
Xnn - activa la 1, reprezinta conditia de efectuare a saltului la secventa de stari in care trec autovehiculele din nord
Xww - activa la 1, reprezinta conditia de efectuare a saltului la secventa de stari in care trec autovehiculele din nord
Secventa de biti din fiecare celula din diagrama de stare reprezinta valorile variabilelor de stare X3 X2 X1 X0 .
REALIZARE
S-a considerat ca in cazul in care sunt prezenti doar pietoni sau doar masini pe directia NS sau doar pe directia VE, automatul ar trebui sa sara peste starile care dau prioritate directilor pe care nu sunt participanti la trafic.
- S-a creat diagrama starilor din figura 2, prin care s-a stabilit cate stari va avea automatul si ce variabile de iesire corespund fiecarei stari (tabelul 1)
- S-a ales metoda de sinteza si anume sinteza cu circuite de tip multiplexor, numarator si decodificator.
- S-a codureile starilor in care se trece prin numarare si cele ale starilor in care se trece prin salt. 
- Cea mai lunga secventa de numarare implica starile S0 - S8 .Astfel semnalul num va avea urmatoarea expresie : num=S0+S1+S2!(Xnn)+ S3+ S4+ S5+ S6!(Xpp)+ S7+ S9+ S10!(Xww)


Fisiere in arhiva (3):

  • Retea de Semafoare
    • docum.doc
    • proteus.JPG
    • proteus2.JPG

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!