Reglarea Automata a Debitului

Cuprins referat Cum descarc?

1. Tema referatului 3
2. Notiuni generale despre reglarea debitului 4
3. Stabilirea modelului matematic al procesului 6
4. Alegerea elementelor sistemului de reglare 10
4.1. Alegerea traductorului si stabilirea functiei de transfer 10
4.2. Alegerea elementului de executie si stabilirea functiei de transfer 10
4.3. Determinarea functiei de transfer a partii fixe 13
4.4. Alegerea si modelarea convertorului curent - presiune unificata 13
4.5. Alegerea si acordarea regulatorului 14 
5. Rezultate experimentale 17
6. Bibliografie 18


Extras din referat Cum descarc?

1. Tema referatului
Sa se proiecteze un sistem de reglare automata a debitului avand urmatoarele 
date initiale: 
o Sistemul este folosit pentru reglarea debitului de aer de combustie din 
cadrul unei instalatii de reincalzire a aerului intr-un furnal,
o Lungimea conductei: , diametrul ,
o coeficientul de debit ,
o debitul de intrare in regim stationar ,
o eroarea stationara 
2. Notiuni generale despre reglarea debitului
Reglarea debitului pare la prima vedere o problema extrem de simpla, deoarece marimea de iesire a procesului este un debit iar marimea de intrare este acelasi debit si ca atare functia de transfer a procesului ar fi egala cu unitatea.
Conform legii conservarii masei, masa de aer ce intra in conducta in orice moment de timp este egala cu masa aerului care paraseste conducta. Acest lucru implica faptul ca debitul de aer este constant.
Pentru a mentine un debit constant, viteza aerului trebuie sa creasca atunci cand aerul trece prin conducta, datorita scaderii sectiunii transversale a canalului. Acest lucru inseamna ca viteza aerului la intrarea in conducta este mai mica decat viteza aerului din interiorul acesteia.
Conform ecuatiei lui Bernoulli, daca viteza aerului creste, atunci presiunea aerului este in descreste. Acest lucru inseamna ca presiunea aerului pe partea de intrare a conductei este mai mare decat presiunea aerului din conducta. Cu cat viteza aerului prin conducta este mai mare, cu atat presiunea diferentiala va fi mai mare de-a lungul conductei.
Din aceste considerente sistemele de reglare a debitului, fata de sistemele de reglare ale altor parametrii industriali au doua particularitati importante: 
a) Inertia obiectului reglat fiind relativ mica, la o modificare a pozitiei organului de reglare, noua valoare a debitului se stabileste in cateva secunde. Ca atare, caracteristicile dinamice ale sistemului sunt determinate in principal de inertia elementului de masura, regulatorului, liniilor de impuls si ventilului de reglare. In aceste procese durata regimului tranzitoriu este mai mica decat un minut. Daca este necesara o reglare precisa a debitului, atunci durata regimului tranzitoriu trebuie sa fie redusa pana la cateva secunde si deci constantele de timp ale elementelor ce intra in componenta buclei de reglare trebuie reduse la valoarea minima posibila.
b) Semnalul de la traductorul de debit contine un inalt nivel de zgomot, avand oscilatii cu frecvente egale sau mai mari decat 1 Hz.
Pentru reglarea debitului se calculeaza modelul dinamic al unei conducte tehnologice, delimitata de elementul de executie si traductorul pentru masurarea debitului. Un sistem de reglare automata a debitului SRA-F are reprezentarea conventionala din figura 1., unde:
F este debitul de gaz;
L este lungimea conductei;
D este diametrul conductei;
?P este caderea de presiune pe conducta;
F0 este valoarea presupusa a debitului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reglarea Automata a Debitului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!