Procesoare digitale de semnal

Extras din referat Cum descarc?

Tema 1: Sa se caracterizeze familiile de DSP-uri, de la un fabricant (Texas Instruments, Analog Devices, Microchip, XMOS, CEVA Inc., din punct de vedere: hardware, software (mediul de programare si aplicatii), precum si al domeniilor de aplicabilitate (salvare pagini site care ajuta).
Compania XMOS este un furnizor care dezvolta solutii de comunicatii vocale ,muzicale si de control IC capabile sa execte simultan, sarcini in timp real , DSP si flux de control Microcontrolerele XMOS se disting prin comportamentul lor determinist. Solutiile XS1 xCORE se afla in spatele echipamentelor(studio , broadcast audio ,consumatori) de calitate superioara de la peste 200 furnizori.
XMOS a dezvoltat familii de dispozitive cu siliciu si software bazat pe tehnolgia xCORE:
-  xCORE VocalFusion (lansat in iunie 2017) : dispozitivele VocalFusion combina tehnoligiile de captare a vocii de la distanta si prelucare digitala a semnalului acustic(DSP) intr-un singur dispozitiv care poate include si suport pentru Sensory ,Inc.
-  xCORE-VOICE (lansat in aprilie 2016):procesoarele xCORE-VOICE sunt o combinatie a unuia sau mai multor procesoare xCORE-200 cu software ce permite captarea mai multor semnale de microfin si agregarea acestora intr-un singur semnal .
-  xCORE-AUDIO (Aprilie 2016):sunt procesoare audio specificate , construite pe tehnologia xCORE-200 , destinate aplicatiilor audio profesionale de inalta rezolutie si aplicatiilor audo profesionale multicanal.
-  xCore-200.
-  Xcore XS-L1.
XMOS a inventat termenul de Silicon Defined Software pentru a descrie dispozitivele hardware care pot fi programate sa implementeze protocoale I/O de nivel scazut .XMOS descrie procesoarele sale ca fiind conduse de evenimente.
Dispozitivele xCore por fi programate folosind C,C++, xC sau asamblare .Pentru a ajuta programatorii sa acceseze caracteristicile hardware in timp real ale dispozitivelor , s-au adaugat unele extensii de limbaj multicore pentru C. Aceste extensii formeaza un limbaj de programare denumit xC care contine caracteristici pentru paralelism si comunicare bazate pe sarcini, timp si I/O precise si gestionare sigura a memoriei. 
Microcontrolerele xCORE cuprind una sau mai multe placi de procesor (procesor RISC care poate executa simultan pana la 8 instructiuni) conectate printr-un comutator de viteza mare . Sarcinile pot comunicaintr ele prin canale sau memorie.
In iunie 2014 a colaborat cu Synaticon pentru a sustine tendintele emergente , cum ar fi Industry 4.0 , in piata de automatizare a fabricilor si piata de robotica.
Tema 2: Sa se aleaga un DSP si, pe baza datelor de catalog, sa se caracterizeze acesta din punct de vedere hardware (descrierea generala de la inceputul documentatiei): arhitectura, frecventa ceasului, durata unui ciclu instructiune, memoriile de program si date (tip memorie, capacitatea de memorare, dimensiunea cuvantului memorat), caracteristici ale porturilor numerice, unitati periferice componente(timer-e, watch-dog timer, convertor analog-numeric, comparatoare, module de comunicatie seriala, captura, PWM, etc.).
Arhitectura XCore este o arhitectura de microprocesor RISC pe 32 de biti proiectata de XMOS. Arhitectura este conceputa pentru a fi utilizata in procesoare multi-core pentru sistemele incorporate. Fiecare XCore executa pana la opt fire simultane, fiecare fir avand un set propriu de registru, iar arhitectura sustine direct comunicarea inter-fir si inter-core si diverse forme de programare a firelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesoare digitale de semnal.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://en.wikipedia.org/wiki/XMOS
2. http://www.xmos.com
3. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-Architecture-Flyer%281.3%29.pdf
4. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-Architecture-Flyer%281.3%29.pdf
5. http://www.xmos.com/products/silicon/xcore-200
6. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-200-XE-Product-Brief%281.3%29.pdf
7. http://www.xmos.com/download/private/xCORE-200-XU-Product-Brief%281.3%29.pdf
8. https://en.wikipedia.org/wiki/XCore_Architecture


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!