Monitorizare Elemente Chimice Utilizand VSN

Extras din referat Cum descarc?

WSN este un sistem format din tranceivere radio (RF), senzori, microcontrolere si surse de tensiune. Descoperirile recente in tehnologia wireless de retea senzor au condus la dezvoltarea de sisteme cu cost redus, cu un consum redus de energie. Nodurile cu senzori atasati permit monitorizarea mediului si deasemenea procesarea datelor achizitionate. Nodurile avand atasate o varietate larga de senzori, cum ar fi temperatura, umiditatea si a nivelului de gaze, permit monitorizarea diferitelor medii . Nodurile sunt capabile sa comunice cu alte sisteme de senzori si sa schimbe informatii cu sisteme externe.
Retelele de senzori sunt folosite pentru o varietate de aplicatii, incluzand achizitionarea de date wireless, detectia si diagnosticarea in domeniul industrial (linii de productie, instalatii), monitorizarea
infrastructurilor (retele de putere, distributia apei, gaz, petrol), cladiri inteligente si gestionarea traficului pe autostrazi, monitorizarea mediului, detectia intruziunilor,monitorizare si control industrial, urmarire unor material sau dispozitive.
In prezent exista doua tehnologii standardizate disponibile pentru WSN: ZigBee si Bluetooth. Ambele functioneaza in cadrul Industrial Scientific and Medical (ISM), banda de 2,4 GHz, care ofera : posibilitatea utilizarii acesteia fara a detine o licenta de operare, utilizarea unui spectru larg si o compatibilitate la nivel mondial. In general, odata cu cresterea frecventei, creste si latimimea de banda, pemitand rate de transfer ridicate, dar cerintele de putere sunt de asemenea mai mari iar transmitere la distanta este considerabil afectata. Comunicare multi-hop utilizand banda ISM este utilizata deoarece consuma mai putina energie decat un singur hop de comunicare.
Mediile inteligente ( AMI - Ambient Inteligence )reprezinta urmatorul pas evolutiv de dezvoltare in constructii, utilitati, industrie, automatizarea sistemelor de transport, precum si a locuintelor proprii. AMI trebuie sa recunoasca persoanele care intra in contact cu acest ambient si de asemenea nevoile si dorintele acestora precum si schimbari ale comportamentului precum si a mediului incounjurator.Ca orice organism dotat cu sensibilitate, mediul inteligent se bazeaza in primul rand pe date din lumea reala obtinute prin intermediul senzorilor. 
ZigBee
Standard ZigBee este construit pe baza standardului IEEE 802.15.4.
IEEE 802.15.4 standard defineste nivelul fizic si MAC (Medium Access Control) pentru o retea PAN(Personal Area Network). Primul nivel, nivelul fizic, poate utiliza trei benzi de frecventa cu diferite rate de transfer: 2450 MHz (250 Kbs), 915 MHz (40 Kbs) si 868 MHz (20 Kbs). De asemenea ofera posibilitatea de selectare a canalului utilizat, estimarea calitatii semnalului, masurarea energiei.
Utilizand o tehnologie mult mai simpla si mai ieftina decat alte retele wireless, cu dimensiuni ale software-ului intre 2 % si 10 % din cele pentru un nod Bluetooth tipic, retelele ZigBee sunt destinate aplicatiilor cu consumuri foarte mici de putere (schimbarea bateriilor se poate face in unele cazuri doar o data la doi ani) si care nu necesita rate mari de tranfer al datelor.
ZigBee standardizeaza atat nivelul retea cat si cel de aplicatie. Nivelul retea este responsabil de organizarea si de rutare intr-o retea multi-hop, precizand diferite topologii de retea: stea, arbore, peer-to-peer si mesh. Nivelul aplicatie ofera un framework pentru dezvoltarea aplicatiilor distribuite si comunicatie.
Aplicatii WST
In ulima perioada un efort considerabil a fost depus pentru dezvoltarea de aplicatii pentru utilizarea WSN in domeniul agro-alimentar, deoarece aceste tehnologii sunt foarte potrivite pentru colectarea datele din mediu si monitorizare in diferite medii, cum ar fi sere, terenurilor agricole, depozite sau camioane frigorifice. 
In afara de agricultura si industrie alimentara, este utilizat pe scara larga in automatizarea locuintelor, automatizare industriala, electronice de consum, monitorizare medicala. Aceste aplicatii necesita o tehnologie care se caracterizeaza printr-un consum redus oferind astfel o autonomie ridicata, fiabilitate, instalarea automata sau semiautomata , posibilitatea de a adauga cu usurinta sau elimina noduri de retea, semnale care pot trece prin pereti si plafoane, precum si un sistem cu cost redus.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monitorizare Elemente Chimice Utilizand VSN.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!