Modelarea și Automatizarea Proceselor Tehnologice

Cuprins referat Cum descarc?

- Scurt isoric 2
- Cuptoare cu functionare continua 4.
- Cuptorul tunel cu banda 6
- Reglarea temperaturii la cuptorul cu functionare continua 1
- Traductoare de temperatura 13
- Bibliografie 20


Extras din referat Cum descarc?

Scurt istoric
In procesul cunoasteri omul a fost preocupat din cele mai vechi timpuri, de a dirija fenomenele din natura , in sensul reducerii eforturilor sale fizice si intelectuale.Se poate considera ca in acest proces,omul a parcurs etapa mecanizarii,automatizarii si in prezent etapa cibernetizarii.
Etapa mecanizarii este etapa in care omul este procupat de reducerea eforturilor fizice respectiv reducerea energiei cconsumate de la muschii sai cat si a animalelor printr-o energie externa.In mod conventional se considera ca etapa mecanizarii a inceput in anul 1698 cand Thomas Savery a realizat prima pompa cu aburi, utilizata la scoaterea apei din minele de carbuni.
Etapa automatizarii este etapa in care omul este preocupat in continuare de reducerea efortului fizic si concomitent cu aceasta eliminarea interventiei sale directe in desfasurarea proceselor de productie.Se poate considera ca etapa automatizarii a inceput in anul 1832 cand P.Schiling a inventat releul electomagnetic.
Etapa cibernetizarii este etapa in care omul este preocupat sa elimine interventia sa directa in desfasurarea proceselor.El urmarind sa aiba un rol de conducere-decizie.Se considera ca aceasta etapa a inceput in anul 1948 cind a aparut cartea lui Norbert Wiener intitulata ,,Cibernetica" In acesta carte, este scos in evidenta faptul ca se poate studia cu aceleasi metode cantitative, atat mecanisme de comunicatie-comanda si control de masini, cat si de organism vii.
Automatica este definita ca arte a stiintelor tehnice care se ocupa cu teoria si realizarea constructiva a obiectelor tehnice ce functioneaza fara interventia directa a omului.De exemplu,instalatii si utilaje de diferite tipuri.
Automatizarea este definita ca aplicarea automatici la anumite obiecte tehnice prin intermediul Sistemelor Automate S.A.De exemplu, automatizarea in industria alimentara, automatizarea in petrochimie, automatizarea instalatiilor pentru constructii etc.
Denumirea de automatizare a fost data de D.S. Harder vicepresedintele societatii Ford motor in anul 1912: Automatic + Organitation = Automation.
Sistemul este definit ca model al unui obiect, realizat prin metode sistemice, in scopul studierii in raport cu variabila independenta t. Metodele sistemice utilizate curent sunt metoda renuntarii si metode experimentale.
Sistemele sunt cu reactie inapoi (inversa sau feedback) si cu reactie inainte (feedforward).


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelarea si Automatizarea Proceselor Tehnologice.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!