Masina de Scos Samburi Automata

Extras din referat Cum descarc?

Masina prezentata in aceasta lucrare , se refera la extragerea samburilor din fructe si in special din cirese, ea fiind adaptata sa separe samburii fructelor in mod automat.
In piata exista o varietate mare de fructe pentru care au fost proiectate masini de extras samburi in mod automat,cum sunt ciresele,piersicile,maslinele etc.La masina tipica de extras samburi fructul se afla intr-o cupa individuala cu o deschidere in partea de jos.Unul sau mai multe randuri de fructe sunt sincronizate cu niste ace in forma de lame de cutit cu ajutorul carora se indeparteaza samburul de fruct.Randurile de cirese sunt aliniate cu randurile de lame dupa care acestea trec prin cirese extragand samburii din cirese.Dupa procesul de extragere lamele sunt retractate si samburul indepartat si aruncat intr-un container de unde urmeaza sa fie reprocesat.
Masina de scos samburi este dotata cu un conveyor dea lungul sistemului pentru extragerea samburilor.Prin duzele separate se actioneaza un fluid pentru ejectarea samburilor fructelor 
Fig.1 Vedere in sectiune a masinii de scos samburi .30-valva,15-ac,10-carusel,14-fruct,20,21-falci,31-senzor,30-valva,32-cabluri,33 -conducta pneumatica ,34 duza,35-suport ,13-jet de aer comprimat, 12-forma in care sta fructul.
In fig 1. din desenul masinii de scos samburi este ilustrata miscarea conveyorului 11, care detine o multitudine de cupe 12 ,fiecare din ele avand o deschizatura in partea de jos .Cupa 12 mentine cireasa 14 ,si o transporta pe parcursul conveyorului 11, care se roteste intr-o secventa in trepte ,secventa ce aliniaza cate 3 cirese cu 3 dispozitive de scos samburii(ace)15.Rotatia conveyorului 11 se opreste in pozitia prestabilita in timp ce acele 15 simultan elimina samburii16 din ciresele 14, trecandu-le prin deschiderea 13, si mai departe pe un plan inclinat 17 ,de unde samburii sunt eliminati din masina.Ciresele 14, si samburii 16 , sunt indeprtati de conveyor pana in momentul cand sunt depozitati in containere separate urmand sa fie procesati.Acele 15 au mai multe lame 18, care sunt asezate radial fata de centrul axial a formei conveyorului.Forma lamelor 18 are un unghi care asigura trecerea prin fruct eliminand cu acuratete samburii.In masina de fata o pereche de falci 20 si 21 care au in componenta arcuri 29 montate cu sifturile 22 sub fiecare ac 15, astfel incat fiecare ac este condus in interiorul falcii 20 si 21 si fiecare sambure 16, va fi condus la trecerea prin falci.Falcile 20 si 21 au au pereche de suprafete superioare ,falca 20 are o suprfata ascendenta, si falca 21 o suprafata descendenta cu o portiune in panta 24 si un spatiu 25 intre falca 20 si 21.Falca 21 are un unghi descendent pe suprafata 26 precum fata de suprafata inclinata 27 care are un slot care inlocuieste varfurile unghiurilor 27.Spatiul 25 care este in lungul falcilor 20 si 21 are unghiul de prindere orientat in jos.
Fig.2 Vedere in sectiune a masinii de scos samburii in momentul ejectarii samburului din fruct.22-stift,13 - canal de scoatere sambure,24-unghi falca,25 - spatiul dintre falci necesar prinderii samburilor.
In figura 2 observam ca dupa trecerea rapida a samburelui 16 prin falcile 20 si 21 valva 30 se inchide .O linie pneumatica 31 este conectata la trecerea prin falca 20 si in acelasi timp si prin falca 20 ,aerul fiin exhaustat in atmosfera de catre valva 30 ,cand valva 30 este deschisa de miscarea falcii 20 sau de miscarea falcii 21 care misca cablul 32.In acest fel fiecare sambure 16 este indepartat de acul 15 din cireasa 14 este fortat sa treaca prin falca 20 si falca 21 care desparte falcile putin in acest fel deschizand valva 30 care genereaza o presiune pneumatica transmitand un semnal de intensitate mica cand samburele a trecut in pozitia particulara si s-a sincronizat cu acul si cu pozitia falcilor.Daca samburele nu este detectat ,valva 30 nu se deschide si nici un semnal nu este generat de circuitul de intrare a memoriei.De aici rezulta ca deschiderea fluidului in duza 33 este actionata de fluidul din linia 34 a carei comanda vine din duza 35.Duza 33 este actionata numai daca o pozitie predeterminata intarzie ,astfel incat cireasa nu a transmis un semnal ca samburele a fost indexat de catre duza ejector si setul particular de falci si va fi ejectat printr-un jet puternic de aer sau de trecerea apei prin cireasa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Masina de Scos Samburi Automata.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!