Joc arduino cu LCD keypad shield

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Acest proiect este cazul perfect al unui proiect demonstrativ, implicand atat parte hardware cat si software. Pentru realizarea lui am folosit placa Arduino UNO alaturi de LCD keypad Shield dedicataacestuia si cu ajutorul programului Arduino IDE 1.8.5 s-a facut programarea de tip C++.
1. Introducere
Arduino este o companie de software si software de tip open source care proiecteaza si produce microcontrolere cu un singur tablou si kituri de microcontrolere pentru construirea de dispozitive digitale si obiecte interactive care pot detecta si controla obiecte din lumea fizica si digitala. Produsele proiectului sunt distribuite ca hardware si software open source si sunt licentiate sub licenta GNU Lesser Public General (LGPL) sau GNU General Public License (GPL), care permit fabricarea placilor Arduino si distributia de software de catre oricine. Placile arduino sunt disponibile comercial in forma preasamblata sau ca truse de tip do-it-yourself (DIY).[1]
2. Arduino si microcontrolere
Arduino utilizeaza o varietate de microprocesoare si controlari. Placile sunt echipate cu seturi de icoane digitale si analogice de intrare / iesire (I / O) care pot fi interfatate cu diferite placi de expansiune sau placute (scuturi) si alte circuite. Placile au interfete de comunicatii seriale, printre care si Universal Serial Bus (USB) pe unele modele, care sunt de asemenea utilizate pentru incarcarea programelor de pe calculatoarele personale.
Microcontrolerele sunt in mod obisnuit programate utilizand un dialect de caracteristici din limbajele de programare C si C ++. In plus fata de utilizarea instrumentelor traditionale de compilare, proiectul Arduino ofera un mediu integrat de dezvoltare (IDE).
Microcontrolerele Arduino sunt pre-programate cu un incarcator care simplifica incarcarea programelor pe memoria flash. Implicit bootloader de Arduino UNO(fig. 1) este bootloader optiboot. Placile sunt incarcate cu codul de program printr-o conexiune seriala la alt computer. Unele placi Arduino contin un circuit de schimbare a nivelului pentru a converti intre nivele logice RS-232 si semnale de nivel logic tranzistor-tranzistor (TTL). Placile actuale Arduino sunt programate prin Universal Serial Bus (USB), implementate cu ajutorul chip-urilor USB-to-serial, cum ar fi FTDI FT232. Unele placi, cum ar fi placile ulterioare model Uno, inlocuiesc chipul FTDI cu un cip separat AVR care contine firmware USB-to-serial, care este reprogramabil prin intermediul propriului antet ICSP. Alte variante, cum ar fi Arduino Mini si Boarduino, utilizeaza o placa sau un cablu detasabil USB-to-serial, Bluetooth sau alte metode. Atunci cand se utilizeaza cu unelte traditionale de microcontroler, in locul programului IDE Arduino, se foloseste programarea standard in sistem (ISP).
Microcontroler-ele sunt mici "creiere" electronice care, daca au primit "educatia necesara" (prin firmware), pot inlocui cu succes foarte multe tipuri de circuite electrice si electronice. In acest mod, microcontroler-ele ne permit sa obtinem aparate mai mici, mai ieftine si mai performante (Fig.1).[1 2]


Fisiere in arhiva (1):

  • Joc arduino cu LCD keypad shield.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

[1] https://hobbytronica.ro
[2] https://www.optimusdigital.ro
[3] Maneesh Sethi, Programarea jocurilor pentru adolescenti,2006;
[4] John Boxall, Arduino Workshop, a Hands-on introduction, 2013;
[5] Matthew Mckinnon, ARDUINO COMPLETE BEGINNERS GUIDE FOR ARDUINO, EVERYTHING YOU NEED TO KNOW TO GET STARTED,2016.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!