Ingineria Intreprinderii Asistate de Calculator

Cuprins referat Cum descarc?

1.Introducere 
2.Planificarea 
3.Diagrama Gantt 
3.1.Avantajele si dezavantajele diagramei Gantt 
4.Exemplu -extinderea firmei 
4.1.Descrierea problemei 
4.2.Realizarea diagramei Gantt in Microsoft Visio 
5.Concluzii 
6.Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Ingineria aplica imaginatia, judecata si disciplina intelectuala a cunostintelor umane existente pentru a crea sau folosi tehnologia in mod util si eficient.
Prin fabricatie sau "proces de productie" se intelege transformarea fizica sau chimica a materialelor, substantelor sau componentelor in noi produse sau componente, printr-o serie de procese. Materialele, substantele sau componentele sunt materii prime care pot fi produse ale altor activitati de fabricatie sau sunt produse ale agriculturii, silviculturii, pescuitului, mineritului si industriei extractive etc.
Importanta tehnologiei pentru dezvoltarea economica este larg recunoscuta, avand in vedere impactul pe care il poate avea tehnologia asupra succesului, supravietuirii sau insuccesului activitatii economice a companiilor, in special intr-un mediu de concurenta intensiva si globala.
Asadar ingineria examineaza fiecare aspect al intreprinderii, incluzand procesele afacerii, fluxul de informatii si structura organizationala. Ea se poate axa, fie pe dezvoltarea intreprinderii ca intreg, fie doar pe dezvoltarea si integrarea unor anumite componente ale afacerii.
Planificarea
Planificarea este un proces prin care organizatiile incearca sa anticipeze schimbarile si sa se adapteze in asa fel incat sa asigure atingerea obiectivelor organizationale. Multi teoreticieni ai managementului considera ca planificarea reprezinta cea mai importanta sarcina a managerilor.
Planificarea este o activitate orientata spre viitor si reprezinta procesul de stabilire a obiectivelor si a ceea ce trebuie facut pentru a atinge aceste obiective.Managerii decid ce trebuie facut, cand trebuie facut, cum trebuie facut si cine trebuie sa o faca. (George A. Steiner)
Provocarea in procesul planificarii consta in a lua decizii care sa asigure cu succes viitorul organizatiei. Planificarea este un proces care nu se incheie odata cu crearea unui plan, ci continua cu implementarea acestuia, tinandu-se cont de faptul ca, in etapa de implementare si control, planul poate necesita imbunatatiri sau modificari menite sa il faca mai eficient. Planificarea este o activitate de luare de decizii care reprezinta baza procesului de management si care ii ajuta pe manageri sa organizeze, conduca si controleze oferind organizatiei o tinta si o directie. 
Relatia dintre planificare si celelalte functii ale managementului este ilustrata in figura urmatoare:
Diagrama GANTT
Diagrama Gantt este un instrument de planificare, elaborat in 1917 de Henry L.Gantt, inginer si sociolog de origine americana. Frecvent utilizata in managementul de proiect, o diagrama Gantt ofera o ilustrare grafica a unui program de activitati, care ajuta la planificarea, coordonarea si monitorizarea unor sarcini specifice dintr-un proiect. Diagramele Gantt se pot realiza in versiuni simple, cu ajutorul unui grafic facut pe o hartie, sau in versiuni mai complexe, cu ajutorul unor aplicatii software de management al proiectului.
Forma grafica a unui astfel de instrument de planificare consta intr-o matrice pe a carei axa orizontala este reprezentata perioada de timp pe care se intinde proiectul, impartita in unitati de masura (spre exemplu zile, saptamani sau luni), si pe a carei axa verticala sunt reprezentate sarcinile din proiect (spre exemplu, daca proiectul ar consta in dotarea calculatorului cu un nou software, principalele sarcini ar putea fi: realizarea unei cercetari de piata, alegerea soft-ului, instalarea soft-ului, etc.).
In cadrul unei diagrame Gantt, fiecarei sarcini ii este alocat un rand. Timpul in care este estimat sa se finalizeze o sarcina este reprezentat printr-o bara orizontala. Marginea din stanga marcheaza inceputul preconizat pentru acea sarcina, iar marginea din dreapta marcheaza sfarsitul preconizat.
Sarcinile pot evolua relativ la alte sarcini in mod secvential, paralel sau prin suprapunere temporara.
Pe masura ce proiectul avanseaza, diagrama este adusa la zi, prin umplerea barelor pe o lungime corespunzatoare procentului din sarcina care a fost indeplinit. Se poate evalua astfel imediat stadiul in care se afla proiectul, tragand o linie verticala in dreptul datei curente. Sarcinile finalizate vor ramane cu totul in partea stanga a liniei. Sarcinile in desfasurare vor fi intretaiate de linie, si daca partea plina este la stanga liniei, inseamna ca sunt in intarziere fata de planificare, pe cand, daca partea plina merge pana in dreapta liniei, inseamna ca sunt inaintea planificarii. Sarcinile viitoare raman cu totul in dreapta liniei.
Atunci cand se realizeaza o diagrama Gantt, se introduce un numar rezonabil de sarcini (nu mai mult de 15 sau 20), in asa fel incat diagrama sa incapa pe o singura pagina. In cazul in care este vorba de un proiect mai complex, se pot realiza diagrame subordonate care sa detalieze incadrarea in timp a tuturor sub-sarcinilor care formeaza o sarcina principala. De asemenea, pentru o echipa de proiect este foarte util ca in dreptul unei sarcini sa fie trecuti si responsabilii pentru respectiva sarcina.
De multe ori intr-un proiect exista evenimente care nu reprezinta o sarcina si care se pot evidentia in cadrul unei diagrame Gantt. Aceste momente reprezinta niste "borne" (milestones) si de obicei sunt marcate pe diagrama sub forma unor triunghiuri cu varful in sus.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ingineria Intreprinderii Asistate de Calculator.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!