ID Cards & E-Passports

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Ca un rezultat al cresterii amenintarii teroriste si a altor forme de tulburari sociale, urmatoarea generatie de pasapoarte si alte documente de calatorie vor incorpora semnificante caracteristici de securitate. 
Pentru a se conforma noilor legislatii ICAO, toate tarile vor face tranzitia de la pasapoarte tiparite pe hartie la ePassports. Aceasta necesita utilizarea unei Infrastructuri cu chei publice (PKI) pentru a securiza digital si autentifica identitatea printr-un pasaport.
Utilizarea pasapoartelor electronice este implementata pentru a imbunatati securitatea documentelor si a granitelor si pentru a identifica mai usor cetatenii in calatoriile internationale.
Un e-Passport contine un chip electronic. Chipul contine aceleasi informatii ca si cele tiparite pe pasaport: numele detinatorului, data nasterii, precum si alte informatii. Un e-Passport mai contine de asemenea un identificator biometric. Statele Unite cer ca chipul sa contina o fotografie digitala a detinatorului. Toate e-pasapoartele emise de tarile Visa Waiver Program (VWP) au caracteristici de securitate care previn citirea neautorizata sau "modificarea" datelor stocare pe chipul e-Passport.
Figura 1. Model e-Passport
Beneficii ale e-pasapoartelor
E-Passport ajuta la:
- Identificarea securizata a calatorului,
- Ofera protectie impotriva furtului de identitate,
- Protejeaza informatiile private,
- Face dificila alterarea documentului.
Datele biografice si cele biometrice continute in chipul electronic pot fi comparate. Sunt multiple caracteristici de securitate intr-un e-Passport care previn duplicarea. 
Pentru a preveni citirea sau extragerea neautorizata a datelor, vor fi implementate tehnologii in coperta din fata a fiecarui pasaport electronic. Oficialii se gandesc de asemenea sa includa tehnologie de baza privind controlul accesului care ar permite accesarea datelor doar cand pasaportul este deschis, zona lizibila de aparate fiind citita electronic.
Cooperare Internationala
Statele Unite si partenerii VWP au lucrat impreuna la testarea unei solutii tehnologice pentru suportul productiei de e-Passporturi si cititoare e-Passport. Testarea cu succes in Statele Unite precum si in alte tari a constituit un pas important in efortul de a mari securitatea si a facilita calatoria legitima prin cooperare internationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • ID Cards & E-Passports.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!