Generatoare sincron navale

Extras din referat Cum descarc?

Sistemul de excitatie al generatoarelor sincrone, ca si in cazul generatoarelor de current continuu, este un element important al masinii sincrone. 
Pentru o functionare sigura a generatoarelor sincrone, cat si pentru stabilitatea sistemului electro energetic, sistemul de excitatie trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte de baza: sa fie direct, independent de reteaua electrica exterioara; sa asigure fortarea excitatiei pana la valoarea maxima in timp minim; sa aiba viteza mare de crestere a excitatiei; sa fie sigur in functionare. 
In sistemele electroenergetice navale se folosesc urmatoarele sisteme de excitatie a generatoarelor sincrone: 
- cu excitatrice de curent continuu
- cu autoexcitatie
- cu excitatrice de curent alternativ (sistemul de excitatie fara perii)
SISTEMUL DE EXCITATIE CU EXCITATRICE DE CURENT CONTINUU realizeaza alimentarea in curent continuu a excitatiei generatorului sincron de la un generator de curent continuu cuplat cu axul generatorului sincron si antrenat de acelasi motor primar. Acest generator se numeste excitatrice si a reprezentat primul sistem folosit pentru alimentarea excitatiei generatoarelor sincrone. Puterea excitatrice reprezinta 1,5-4% din puterea excitatricei generatorului sincron. 
Tensiunea nominala a excitatricei pentru generatoare cu puteri pana la 200Kw este 28V, 45V, 55V, iar pentru puteri mai mari 45-65V.
In figura 1 se reprezinta schema de excitatie a generatorului sincron de la excitatricea de curent continuu


Fisiere in arhiva (1):

  • Generatoare sincron navale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!