Dispozitive si Circuite Electronice I

Extras din referat Cum descarc?

P1. 
Un esantion din siliciu este dopat uniform cu atomi de fosfor cu o concentratie de 1012 / cm3. 
Se dau concentratia intrinseca ni=2o1010 / cm3, mobilitatea , mobilitatea . 
Sa se calculeze concentratiile de electroni si de goluri n, p, conductibilitatea electrica , fractiunea de curent de goluri din curentul total.
P2. 
Sa se prezinte semnificatiile fizice ale tuturor marimilor care apar in ecuatiile de transport si in ecuatiile de continuitate caracteristice semiconductorilor.
P3. 
Sa se justifice dependenta curentului de saturatie al diodei de temperatura I0(T)
P4. 
Care sunt abaterile caracteristicii curent-tensiune a unei diode semiconductoare reale fata de caracteristica ideala a jonctiunii pn ?
P5. 
O dioda de siliciu de arie A=10-3 cm2 este caracterizata prin concentratia de acceptori Na=1015 / cm3, concentratia de donori Nd=2o1017 cm3, concentratia intrinseca ni=1010 / cm3.
Sa se calculeze inaltimea barierei de potential U0, latimea regiunii de sarcina spatiala l, campul electric maxim , curentul de saturatie I0, caderea de tensiune pe dioda pentru un curent ID=10 mA, capacitatea de bariera a jonctiunii Cb la caderea de tensiune pe dioda UD=-10 V si capacitatea de difuzie CD la curentul ID=10 mA.
Se cunoaste ca tensiunea termica, caracterizata de relatia are valoarea UT=25 mV la temperatura ambianta, constanta de difuzie a electronilor Dn=30 cm2/ s, iar cea a golurilor este Dp=20 cm2/ s. Se dau , iar .
P6. 
Intr-o jonctiune pn din siliciu sa se determine concentratia de impuritati astfel incat contributia curentului de goluri la curentul de saturatie sa fie de 10 ori mai mare decat contributia curentului de electroni. Inaltimea barierei de potential la temperatura camerei este U0=0,9 V, concentratia intrinseca ni=1010 / cm3, (tensiunile de difuzie sunt egale), iar relatia intre constantele de difuzie este .
P7. 
Se da circuitul din figura 1 in care , E=5V, iar , cu I0=10 nA. 
Sa se calculeze punctul static de functionare (UD, ID) si sa se determine cu cat se modifica tensiunea la bornele diodei UD daca E creste cu 0,1 V.
Figura 1
P8. 
Se considera circuitul de atenuare variabila din figura 2. Capacitatile C1 si C2 sunt de valori foarte mari astfel incat ele se comporta ca un scurt circuit la frecventa de lucru.
a) Sa se deseneze circuitul pentru semnale variabile mici.
b) Sa se calculeze si sa se traseze raportul in functie de I in domeniul 0,1 mA < I < 10 mA stiind ca avem si .
c) Sa se estimeze valoarea maxima a lui vi pentru care circuitul este liniar pentru toate valorile lui I din domeniul precizat.
Figura 2
P9. 
Sa se explice, pe baza analizei fenomenelor fizice interne din tranzistori, de ce :
a) caracteristica de intrare este practic independenta de tensiunea colector emitor;
b) curentul de colector este practic proportional cu curentul de baza;
c) curentul de colector este practic independent de tensiunea colector emitor;
P10. 
Sa se explice de ce caracteristicile statice de iesire ale tranzistorului bipolar in conexiunea emitor comun incep din dreapta originii foarte aproape de aceasta, iar cele in conexiunea baza comuna incep la stanga originii.
P11. 
Sa se explice diferentele dintre ? si , respectiv ? si ca parametri de functionare ai tranzistorului bipolar.
P12. 
Pentru circuitele din figurile 3.a si 3.b, sa se determine valorile lui EB pentru care tranzistorul este la limitele regiunii active normale (la marginea regiunii de saturatie si la marginea regiunii de blocare).
Figura 3.a Figura 3.b 
P13. 
Sa se calculeze parametrii H echivalenti pentru circuitele din figurile 4.a si 4.b. Tranzistoarele sunt caracterizate prin parametri h in conexiune emitor comun , , , .
Se cunosc , , , , .


Fisiere in arhiva (1):

  • Dispozitive si Circuite Electronice I.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!