Dezvolatarea rapidă a aplicațiilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Instrumentele de dezvoltare rapida a aplicatiilor reprezinta solutia propusa de industria de software pentru iesirea dintr-o criza, provocata de cresterea exponentiala a complexitatii aplicatiilor

Nevoia de RAD: productia de software a fost in permanenta preocupata de problema productivitatii. Cu toate acestea, termenul RAD a aparut abia in ultimii ani, ceea ce ne sugereaza ideea ca anumite schimbari recente de context au condus la nevoia de RAD. Pentru proiectantii de aplicatii economice (cei la care ne referim cu precadere) a pierde 70-80% din timpul de proiectare pritocind interfete simpatice era inacceptabil, solutia: instrumente de proiectare developers friendly si cresterea productivitatii prin posibilitatea utilizarii unor componente prefabricate si a reutilizarii unor componente proprii.

Fundamente: limbajele specializate pe domeniu, in special baze de date, cunoscute sub denumirea de 4GL - limbaje de generatia a patra. Denumirea lor vrea sa evidentieze nivelul lor mai inalt (deci mai indepartat de masina si sistem de operare) decit al limbajelor de uz general cum ar fi C, Cobol, Pascal, etc (3GL). Aceste limbaje permit proiectantului sa se concentreze asupra problemei specifice aplicatiei, scutindu-l in mare masura de chestiunile de "bucatarie" interna, rezolvate automat (mai grosier, dar mai repede).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dezvolatarea Rapida a Aplicatiilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
654 cuvinte
Nr caractere:
3 636 caractere
Marime:
9.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Automatică
Tag-uri:
software, aplicatie
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Profesorului:
Danculescu Mihai
Sus!