Dce Lucrarea Nr 15

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In cadrul acestei lucrari se studiaza functionarea catorva dintra circuitele elementare ce se pot realiza cu A. O. Repetorul de tensiune prezinta acceasi schema ca mai sus dar cu rezistenta R1 necuplata. In acest caz amplificarea de tensiune este unitara. Prezinta totodata impedanta de intrare foarte mare si impedanta de iesire foarte mica.

Pentru ca un A. O. sa se comporte ca un amplificator diferential trebuie sa avem egalitatea R2/R1=R3/R4. Integratorul cu A. O. reprezentat mai sus (fig. 15. 4, 15. 5) primeste la intrare un semnal de amplitudine constanta si frecventa variabila si da la iesire o tensiune de aceeasi frecventa dar cu amplitudinea dependenta de frecventa si de elementele circuitului.

In graficul alaturat este desenat raspunsul de la iesire cand se aplica la intrare impulsuri cu factorul de umplere 0, 5. Comparatorul cu histerezis foloseste A. O. cu o reactie pozitiva ca mai jos (fig 6, 7) : Cu ajutorul rezistentelor R5 si R6 se modifica largimea histerezisului, iar cu Er se modifica pozitia acestuia fata de origine, conform formulelor: Generatorul de impulsuri dreptunghiulare cu A. O. se poate realiza astfel: Perioadele impulsurilor sunt date de expresiile: Se observa ca daca Er=0 semnalele au factorul de umplere 0, 5. 3) Se realizeaza schema de amplificator inversor si aplicand un semnal sinusoidal de 200Hz se masoara o amplificare Au=23/2. 5=-9. 2. Se realizeaza apoi schema de amplificator neinversor, tot la 200Hz. El este de fapt aproape un repetor de tensiune, ceea ce se dovedeste si prin amplificarea masurata: Au=0. 02/0. 74=0. 83 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dce Lucrarea Nr 15
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
325 cuvinte
Nr caractere:
2 109 caractere
Marime:
81.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Automatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!