Dce Lucrarea Nr 11

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Se studiaza efectul reactiei negative asupra comportarii amplificatoarelor de semnal mic cu tranzistoare bipolare; se vor efectua masuratori asupra amplificarilor de tensiune, asupra impedantelor de intrare si de iesire si asupra benzii de trecere.

Prin reactie negativa se imbunatateste stabilitatea amplificarii de tensiune la variatii ale amplificarii amplificatorului de baza, fara reactie, determinate de diferite cauze (inlocuirea componentelor defecte cu altele similare, dar nu identice, modificarea parametrilor componentelor electronice si electrice datorita variatiilor de temperatura sau ale tensiunii de alimentare, etc.). 1. Dubletul paralel este un amplificator cu reactie aralel de tensiune si are schema reprezentata in fig. 11. 4. Datorita reactiei negative paralel, impedanta de intrare in dubletul paralel este micsorata foarte mult.

Masurarea impedantelor de intrare si de iesire se face conform schemelor de masura din fig. 11. 2 si respectiv, fig. 11. 3, folosindu-se aceleasi relatii pentru calcul.

4. In privinta comportarii in frecventa a dubletului paralel se pot face aceleasi observatii ca si in cazul dubletului serie.

DESFASURAREA LUCRARII Tabelul 2 se va completa si cu valorile calculate pentru amplificarile de tensiune, cu relatiile (11. 1) si (11. 4) si pentru impedantele de intrare, cu relatiile (11. 7) si (11. 8). Se vor justifica diferentele intre valorile calculate si cele masurate.

Se calculeaza desensibilitatea produsa de rectie, definita prin relatia (11. 6), verificandu-se si valoarea teoretica a acesteia. Tabelul 11. 4 se va completa si cu valorile calculate pentru cele 6 marimi cu relatiile (11. 15) si (11. 24). Se vor justifica diferentele intre valorile masurate si cele calculate.

In acest tabel se vor trce si valorile calculate cu realtiie (11. 25) si (11. 28) care se vor compara cu cele masurate.

4. Referatul va contine: - pentru dubletul serie: - schema de principiu cu relatiile de calcul pentru amplificarea de tensiune si impedantele de intrare si de iesire; - schema electrica cu valorile tuturor elementelor - punctele statice de functionare ale tranzistoarelor si parametrii dinamici ai acestora; - tabelul 11. 1 cu rezultatele masuratorilor si tabelul 11. 2 completat cu determinarile rezultate din masuratori si cu valorile calculate pentru amplificari si impedante; rezultatele masuratorilor pentru impedanta de iesire; - rezultatele masuratorilor si ale determinarilor efectuate pentru amplificatorul cu amplificare redusa, inclusiv desensibilizarea produsa de reactie; - caracteristicile de frecventa realizate pe acelasi grafic cu determinarile frecventelor limita de sus; - pentru dubletul paralel: - schema de principiu cu relatiile de calcul pentru amplificari, impedante de intrare si impedante de iesire; - schema electricq utilizata, cu valorile tuturor elementelor; - tabelele 11. 3 si 11. 4 cu rezultatele masuratorilor si ale determinarilor efectuate privind ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dce Lucrarea Nr 11
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 239 cuvinte
Nr caractere:
14 256 caractere
Marime:
176.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Automatică
Predat:
la gimnaziu
Sus!