Cercetare Microprocesoare Avansate Grid

Extras din referat Cum descarc?

1. Studiu de caz - Gridul ZEUS
Grid-ul ZEUS este organizat pe 4 nivele: nivelul resurselor de calcul, nivelul servicii-lor, nivelul aplicatiilor si nivelul de informare. La nivelul resurselor de calcul a fost construita o retea de calculatoare complexa distribuita geografic in 5 locatii (Fig. 4.7):
o UTI-C - Faculatatea de Automatica si Calculatoare, Catedra de calcula!toare 
o UTI-E & AR-IIT - Facultatea de Electronica si Telecomunicatii 
o UAIC-I - Facultatea de Informatica
o UMF-B - Facultatea de Bioinginerie 
o USAMV-H - Facultatea de Horticultura.
Nivelul serviciilor contine un set de servicii Grid de baza, suport pentru aplicatii, iin urmatoarele domenii: Descoperirea de cunostinte iin baze de date, Procesare de imagini, Platforme multi-agent, Optimizare combinatorialaa, Rezolvarea prob!lemelor de programare bazata pe constrangeri (CSP), Web semnatic, Metode ale calculului evolutiv, Bioinformatica, E-learning.
Datorita specificului amplasarii acestor noduri, modul de conectare al acestora s-a realizat pe infrastructura existentaa, utiliziandu-se retelele de comunicatii ale Universitati A, ale Universitati B, ale Universitaatii C, ale Universitati D, precum si reteaua metropolitanaa academica. Sistemele frontend aflate in dotarea membrilor ZEUS sunt in urmatoarea configurate:
Figura 1: Arhitectura retelei ZEUS 
Studiu de caz - Gridul ZEUS
o Nodurile UTI-AC, UAIC-I si UTI-E & AR-IIT au in dotare sisteme IBM x3800 fiecare cu 4 procesoare 3.66 GHz Intel Xeon, 4 x 146 GB SAS HDD, configurate in RAID 6 si 8 GB RAM.
o Nodul USAMV-H are in dotare un sistem: IBM x3650, 2x146GB SAS HDD,
1GB RAM
o Nodul UMF-B are in dotare sistem: IBM x346, 4x146GB SAS HDD, 1GB
RAM.
Nodurile din clustere sunt in urmatoarea configuratie pentru toti partenerii:
Dell Optiplex 755, Dual Core (Intel Core 2 Duo) 2,33GHz, 2 GB DDR2 Non-ECC SDRAM 667MHz, 
160GB 7200RPM High Reliability SATA 3.0Gb/s, 8MB DataBurst Cache.
2.1 Implementarea infrastructurii ZEUS
Software-ul de management al clusterului este un aspect deosebit de important ce trebuie considerat de un administrator de sistem, iar solutiile disponibile sunt numeroase: RocksClusters, Platform Open Cluster, RedHat Cluster Suite, Linux Cluster Manager, OSCAR (Open Source Cluster Application Resources), BOINC, ComputeMode, Clustermatic sau Perceus/Warewulf Cluster (daca sunt utilizate statii fara disk in constructia clusterului). I n continuare, vom prezenta solutia aleasa pentru implementarea infrastructurii ZEUS cu RocksClusters.
2.2 RocksClusters - Cluster Deployment and Management Tool in Grid Systems
NPACI Rocks reprezinta o distributie de Linux completa, avand la baza Red!Hat Linux la care au fost adaugate aplicatii suplimentare pentru configurarea si instalarea automataa clusterelor si sistemelor de calcul de mare performanta. Distributia RedHat Linux a fost aleasa din cauza prezentei a doua mecanisme cheie: sistemul de management al pachetelor (RPM) s utilitarele de instalare a aplicatiilor ce pot descrie configuratia software pentru nodurile clusterului (kick-start) [Papadopoulos 04].
RocksClusters funizeazaa mecanisme pentru instalarea complet automataa a noduri-lor din cluster folosind RPM si fisiere kickstart pentru a asigura scalabili-tatea instalarii. Procesul de instalare se desfasoara in doua etape: instalarea pa!chetelor software si configurarea pachetelor instalate. La configurarea pachetelor software de cele mai multe ori se acceptaa setaarile standard in cazul unui sistem de tip desktop, sau au diferite configuratii ce trebuie modificate in cazul unei retele cu diferite cerinte .
Cea mai utilizata abordare este instalarea pachetelor software si printr-un pro!ces de introducere manuala a datelor, pachetul software este configurat. a extinde acest proces la nivelul unui cluster, trebuie configurat un nod, creata o imagine a acestuia si replicarea ei pe toate nodurile clusterului. Desi proce!sul pare simplu, in cazul unor configurati hardware/software diferite, lucrurile se complica.
RocksClusters simplifica acest proces prin tratarea separata a etapei de insta!lare a software-ului de etapa de configurare a acestuia. Instalarea si configurarea pachetelor software este realizata sub forma unui pachet ce este instalat dupa functionalul fiecarui nod in parte si este privita ca un intreg si referita sub nu!mele de appliance [Papadopoulos 04].


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetare Microprocesoare Avansate Grid.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!