Automatizarea secției de producere a cvasului

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Automatică
Conține 2 fișiere: doc, vsd
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1192
Mărime: 207.42KB (arhivat)
Publicat de: Alice Baciu
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1 Întroducere

Cvasul este o băutură foarte răspîndită în societatea noastră, această băutură potoleşte setea şi măreşte gradul de vitalitate a omului. Cvasul conţine vitamina B-triamin care ridică imunitatea şi stimulează sistemul nervos conţine o cantitate mică de spirt (0,4%-0,6%), bioxid de carbon şi alte substanţe care contribuie la înlăturarea oboselei şi stimularea capacităţii de muncă.

Cvasul este productul neterminat de fermentare acide şi alcoolice. Etapele de bază a fabricării cvasului sînt: pregătirea semifabricatului din cvas, fermentaţia semifabricatului din cvas şi cupajarea cvasului.

Semifabricatul din această băutură răcoritoare se pregăteşte prin:

-metode raţionale

-metode infuzice.

Baza metodei infuzice este în scoaterea din bucăţile din cvas uscate ori proaspete, mărunţite a substanţelor extractive prin infuzia dublă sau triplă în apa fierbinte.

Metoda raţională a fabricării semifabricatului din cvas se caracterizează prin:

I.Partea generală

1.1Descrierea schemei tehnologice de producere

a cvasului

Producerea cvasului din semifabricatul concentrat de cvas conform schemei prezentate se produce în felul următor: Zahărul care se păstrează în saci (1), după cîntărire pe cîntarul (2), cu ajutorul separatorului “Pioner”(3), care filtrează zahărul de impurităţi se încarcă în cazanul de fierbere a siropului (5), care este aprovizionat cu pompa (4), aburii care apar în timpul fierberii siropului se extrag cu ajutorul semifabricatului (8). Siropul este gata după ce a fost fiert 30 minute şi care a trecut prin capcană din sită (6), se transmite cu pompa (7), prin răcitorul (9), în strîngătorul (10), pentru inversie a zaharozei şi păstrare a siropului gata.

Semifabricatul concentrat de cvas se duce la întreprinderea de butoaie (16). După cîntărire la cîntarul (2) cantitatea necesară se transmite cu ajutorul pompei (7), în aparatul de cupajare şi dospire (14), unde mai pe urmă se adaugă cantitatea necesară de apă, siropului de zahăr şi a fermentării combinate. Substanţa primită bine se amestecă şi se lasă la dospit.

Fermentarea combinată se înfăptuieşte în culegătorul

II.Mijloace tehnice de automatizare

2.1Construcţia şi principiul de lucru al logometrului.

Logometrele sînt dispozitivele magneto-electrice însă în deosebire de milivoltmetrele pirometrice sistema mobilă a lor constă din 2 cadrane supuse sub un unghi oarecare şi întărite între ele. Unghiul de întoarcere a sistemei mobile îndeplineşte funcţia de raport a curenţilor în ambele cadre. Aceşti curenţi depind de schimbarea rezistenţei a convertizorului-termometrului de rezistenţă.

Într-un cîmp magnetic de curent continuu (fig.5) cu capete cu poli NS e montat un miez de fier electromagnetic cilindric. Între fierul miezului şi capetele cu poli sînt instalate cadrele 1 şi 2. bobinele cadrelor sînt îndeplinite din conductor subţire din cupru îndreptate în părţi opuse. Cadrele sînt bine fixate între ele sub un unghi ascuţit şi pot fi uşor întoarse pe arbore împreună cu săgeata dispozitivului, capătul căreia, se mişcă de-a lungul scării dispozitivului. Toată sistema mobilă este fixată din centrul miezului.

Preview document

Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 1
Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 2
Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 3
Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 4
Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 5
Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 6
Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 7
Automatizarea secției de producere a cvasului - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Automatizarea Sectiei de Producere a Cvasului
    • Automatizarea Sectiei de Producere a Cvasului.doc
    • Automatizarea Sectiei de Producere a Cvasului.vsd

Ai nevoie de altceva?