Automatizarea Sectiei de Producere a Cvasului

Extras din referat Cum descarc?

1 Introducere 
Cvasul este o bautura foarte raspindita in societatea noastra, aceasta bautura potoleste setea si mareste gradul de vitalitate a omului. Cvasul contine vitamina B-triamin care ridica imunitatea si stimuleaza sistemul nervos contine o cantitate mica de spirt (0,4%-0,6%), bioxid de carbon si alte substante care contribuie la inlaturarea oboselei si stimularea capacitatii de munca.
Cvasul este productul neterminat de fermentare acide si alcoolice. Etapele de baza a fabricarii cvasului sint: pregatirea semifabricatului din cvas, fermentatia semifabricatului din cvas si cupajarea cvasului.
Semifabricatul din aceasta bautura racoritoare se pregateste prin:
-metode rationale 
-metode infuzice.
Baza metodei infuzice este in scoaterea din bucatile din cvas uscate ori proaspete, maruntite a substantelor extractive prin infuzia dubla sau tripla in apa fierbinte.
Metoda rationala a fabricarii semifabricatului din cvas se caracterizeaza prin:
I.Partea generala
1.1Descrierea schemei tehnologice de producere
a cvasului
Producerea cvasului din semifabricatul concentrat de cvas conform schemei prezentate se produce in felul urmator: Zaharul care se pastreaza in saci (1), dupa cintarire pe cintarul (2), cu ajutorul separatorului "Pioner"(3), care filtreaza zaharul de impuritati se incarca in cazanul de fierbere a siropului (5), care este aprovizionat cu pompa (4), aburii care apar in timpul fierberii siropului se extrag cu ajutorul semifabricatului (8). Siropul este gata dupa ce a fost fiert 30 minute si care a trecut prin capcana din sita (6), se transmite cu pompa (7), prin racitorul (9), in stringatorul (10), pentru inversie a zaharozei si pastrare a siropului gata.
Semifabricatul concentrat de cvas se duce la intreprinderea de butoaie (16). Dupa cintarire la cintarul (2) cantitatea necesara se transmite cu ajutorul pompei (7), in aparatul de cupajare si dospire (14), unde mai pe urma se adauga cantitatea necesara de apa, siropului de zahar si a fermentarii combinate. Substanta primita bine se amesteca si se lasa la dospit.
Fermentarea combinata se infaptuieste in culegatorul 
II.Mijloace tehnice de automatizare
2.1Constructia si principiul de lucru al logometrului.
Logometrele sint dispozitivele magneto-electrice insa in deosebire de milivoltmetrele pirometrice sistema mobila a lor consta din 2 cadrane supuse sub un unghi oarecare si intarite intre ele. Unghiul de intoarcere a sistemei mobile indeplineste functia de raport a curentilor in ambele cadre. Acesti curenti depind de schimbarea rezistentei a convertizorului-termometrului de rezistenta.
Intr-un cimp magnetic de curent continuu (fig.5) cu capete cu poli NS e montat un miez de fier electromagnetic cilindric. Intre fierul miezului si capetele cu poli sint instalate cadrele 1 si 2. bobinele cadrelor sint indeplinite din conductor subtire din cupru indreptate in parti opuse. Cadrele sint bine fixate intre ele sub un unghi ascutit si pot fi usor intoarse pe arbore impreuna cu sageata dispozitivului, capatul careia, se misca de-a lungul scarii dispozitivului. Toata sistema mobila este fixata din centrul miezului.


Fisiere in arhiva (2):

  • Automatizarea Sectiei de Producere a Cvasului
    • Automatizarea Sectiei de Producere a Cvasului.doc
    • Automatizarea Sectiei de Producere a Cvasului.vsd

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!