Aplicatii ale Sistemelor Scada la Portile de Fier I

Extras din referat Cum descarc?

Centralele hidroenergetice de mare putere, sunt folosite in sistemele hidroenergetice fie ca regulator de frecventa, fie pentru alimentarea consumatorilor dintr-o arie energetica, izolata de restul sistemului energetic national.
Frecventa in sistemul energetic se mentine constanta, si se realizeaza daca in permanenta exista un echilibru intre puterea consumata si puterea generata in acel sistem energetic.
?PCI=?PGCEI
Daca unul dintre consumatori are o variatie PC3= PC3+?PC rezulta f     ?f. Daca este in limitele ?0,5Hz nu se intervine, dar daca ?f este mai mare decat ?0,5Hz atunci: PGCE2=PGCE2+?PC.
Centralele termoelectrice au timpi mari de incarcare sau descarcare a grupurilor, respectiv timpi foarte mari de punere in functiune a unui nou grup.
In schimb un grup hidroenergetic, chiar de tipul Portilor de Fier cu puterea de 175-220 MW poate fi pus in functiune din starea oprit in cateva secunde, cel  mult 15-20 s.
In aceste situatii, grupurile trebuie sa fie controlate si monitorizate din 3 sau 4 puncte de comanda.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatii ale Sistemelor Scada la Portile de Fier I.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!