Aplicatii ale Modelarii si Simularii in Procesele Industriale

Extras din referat Cum descarc?

Simularea unui FCS (Field Control Station)
Simularea este o imitatie a unui lucru real, stare de fapt, sau sistem. 
Exista 4 mari clase de sisteme:
- sisteme naturale : sistemul galactic, atomul
- sisteme fizice : o casa, o masina, o instalatie de productie
- sisteme abstracte: matematica, literatura
- sisteme de activitatea umana: familie, un oras, sistemul politic
Sistemele care contin elemente atat din sistemele de activitate umana cat si din cele fizice formeaza sistemele operationale.
Tinand cont de aceste sisteme simularea poate fi definita ca experimentarea cu o imitatie simplificata (pe calculator) a unui sistem operational care progreseaza in timp, in scopul unei mai bune intelegeri si pentru imbunatatirea acelui sistem. 
Cu ajutorul simularii putem anticiparea performantele unui sistem operational sau putem evalua strategii pentru modul de functionare a sistemului. 
Simularea poate fi utilizata pentru a afisa eventualele efecte reale si a cailor alternative de solutionare a conditiilor de cursuri de actiune.
Simularea pe calculator (sau "SIM") este o incercare de a modela o viata reala sau o situatie ipotetica, astfel incat sa poata fi studiata pentru a vedea cum functioneaza sistemul. Prin modificarea variabilelor, se poate face previziuni despre comportamentul sistemului.
Atunci cand se efectueaza o simulare sau anumite limitari trebuie sa fie recunoscute.
Prima dintre aceste este abilitatea de a crea un model care sa reprezinte exact sistemul care trebuie sa fi simulat.Sistemele reale sunt foarte complexe si trebuie facuta o lista cu detaliile care vor fi capturate in model Unele detalii trebuie sa fie omise si efectele lor pierdute sau agregate in alte variabile care sunt incluse in model. Din aceasta cauza simularea va da rezultate aproximative sau va descrie comportamentul sistemului din punct de vedere statistic. De obicei simularea ofera mai degraba masuratori de tendinte generale, decat date exacte pentru anumite situatii sau persoane fizice.
Simularea este o caracteristica importanta in ingineria sistemelor sau in orice sistem care implica mai multe procese si a fost adaptata pentru o mare varietate de aplicatii.
De exemplu, in domeniul ingineriei industriale se pot simula FCS-urile(Field Control Station) cu ajutorul optiunii Test Function din cadrul programului Centum 3000. 
Un simulator de FCS-uri functioneaza ca unul dintre procesele de pe o platforma Windows NT si implementeaza exact aceeasi activitate de control ca un FCS real.
Sistemul comunica cu simulatorul de FCS folosind comunicatia Vnet. 
Cu aceasta functie de comunicatie utilizatorul poate efectua aceleasi operatii chiar daca comunica cu un FCS real sau cu un simulator de FCS.
Simultan pot fi pornite mai multe simulatoare de FCS astfel incat este posibila depanarea unei aplicatii care utilizeaza mai multe FCS cu ajutorul unui singur calculator.
Exista cazuri cand o aplicatie necesita schimbul de date intre mai multe FCS-uri.
Centum 3000 are si o functie care permite acest lucru simuland comunicatia si schimbul de date cu alte statii. 
Procedura de testare folosind Test Function :
Fig.1
Utilizatorul selecteaza FCS care este testat din Sistem View. Mai multe FCS-uri pot fi testate simultan atat timp cat se afla in cadrul aceluiasi proiect. Pentru a testa mai multe FCS-uri simultan trebuie pornit Test Function pentru fiecare din ele.
Pentru testare Test Function afiseaza o optiune pentru deconectarea I/O. Cand utilizatorul selecteaza aceasta optiune Test Function genereaza automat datele de conexiune si le descarca in FCS.
Daca este vreo eroare la generare utilizatorul o poate corecta folosind functia de editare.
Cand utilizatorul schimba conexiunea Test Function retine automat noua conexiune si o descarca in simulator.
Fereastra principala a Test Function-ului


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicatii ale Modelarii si Simularii in Procesele Industriale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!