Aparate Electrice de Medie si Inalta Tensiune

Extras din referat Cum descarc?

Inalta tensiune cuprinde intregul domeniu de tensiunile nominale de la 1KV in sus.
In cadrul acestui domeniu, se numesc tensiuni medii tensiunile nominale peste 1KV si mai mici de 10KV, folosite exclusive pentru alimentarea motoarelor mari (1 - 6 KV) si pentru distributie. Tensiunile foarte inalte, de la 110KV in sus, se folosesc, de regula, numai pentru transportul energiei electrice.
In instalatiile de inalta tensiune se folosesc o serie de aparate, unele cu acelasi rol functional ca in joasa tensiune, altele cu caracter specific. 
Separatoare
Separatoarele sunt aparate de conectare destinate conectarii si deconectarii circuitelor sub tensiune dar fara sarcina, separarea fiind vizibila si cu suficienta izolatie, pentru ca, pe circuitul deconectat, personalul de intretinere sa poata executa lucrari in deplina siguranta.
Separatoarele au capacitate de rupere foarte redusa (pot intrerupe cel mult curenti de magnetizare ai transformatoarelor mici, de ordinal a cativa ampere).
Se realizeaza in numeroase tipodimensiuni, care se deosebesc prin parametri nominali (tensiune intre 1 si 750 KV, curenti intre 2000 si 6000 A), prin numarul de poli si prin tipul constructiv.
La separatoarele cu cutit folosite in instalatiile de interior pana la 35KV, iar in exterior pana la 220KV, cutiotul executa o miscare de rotatie in planul axelor izolatoare.
In instalatiile de foarte inalta tensiune, in vederea reducerii spatiului ocupat de separatoare se folosesc separatoarele tip pantograf si semipanograf cu un singur izolator suport.
Separatoare de sarcina
In instalatiile electrice de inalta tensiune este in genrel necesara pentru orice plecare in serierea oricarui intrerupator automat (pentru comanda si protectie) cu un separator (pentru separarea vizibila). In instalatiile de medie tensiune, pentru consumatori de mica putere, este insa posibila folosirea unui singur aparat care sa realizeze  toate functiile (si care revine astfel mult mai ieftin).


Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate Electrice de Medie si Inalta Tensiune.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!