The big four

Extras din referat Cum descarc?

Big Four sunt cele mai mari patru retele internationale de servicii profesionale , oferind audit , asigurare, taxe, consultanta, actuariat, finantare corporativa, si servicii juridice. Compania se ocupa de marea majoritatea auditarilor pentru companiile cotate la bursa , dar si pentru multe companii private , creand un oligopol in auditarea companiilor mari. 
Este raportat ca Big Four auditeaza 99% dintre companiile din FTSE 100 , si 96% dintre companiile din FTSE 250 Index , un indice al primelor companii din topul liderilor. Cele patru mari firme sunt afisate mai jos, cu cele mai recente date disponibile publicului lor.
FirmaVenituriAngajatiiVeniturile per angajatSediu
Deloitte
34.2 miliarde dolari210.000162.857 dolariStatele Unite ale Americii
PwC
34,0 miliarde de dolari195.000174.359 dolariRegatul Unit
EY
27.4 miliarde dolari190.000144.211 dolariRegatul Unit
KPMG
24.8 miliarde dolari162000153.209 dolariOlanda
Asadar, Big Four este denumirea grupului celor mai mari patru firme de audit din lume alcatuit de PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte Touche Tohmatsu. 
Auditul reprezinta businessul prioritat al companiilor care alcatuiesc grupul. Acestea obtin din audit venituri care variaza intre 50-70% din totalul cifrelor de afaceri. Celelalte servicii de consultanta ale firmelor din Big Four sunt consultanta fiscala si componenta decorporate finance advisory.
Structura juridica 
Nici unul dintre membrii Big Four nu este o singura firma; mai degraba, ele sunt retele de servicii profesionale Fiecare este o retea de firme, detinute si administrate independent, care au incheiat acorduri cu alte firme membre in retea pentru a partaja un nume comun, de brand si de calitate. 
Fiecare retea a stabilit o entitate pentru a coordona activitatile retelei. Intr-un caz (KPMG), entitatea de coordonare este elvetiana, iar in trei cazuri (Deloitte Touche Tohmatsu, PricewaterhouseCoopers si Ernst & Young) entitatea coordonatoare este din Marea Britanie, societate cu raspundere limitata Aceste entitati nu efectueaza servicii profesionale externe, si nu detin sau controleaza firmele membre.
In multe cazuri, fiecare firma membra isi desfasoara activitatea intr-o singura tara, si este structurata pentru a se conforma cu mediul de reglementare in aceasta tara. In 2007, KPMG a anuntat fuziune a patru firme membre (in Marea Britanie, Germania, Elvetia si Liechtenstein ) pentru a forma o singura firma.
Fuziuni si auditorii mari 
Din 1989, fuziunile si un scandal major in care a fost implicat si Arthur Andersen au redus numarul de retele de servicii profesionale de la opt la patru.
?Big 8 
Firmele care au fost recunoscute sub denumirea Big 8 pentru cea mai mare parte a secolului 20, si care reflecta pozitia dominanta internationala a celor mai mari opt firme sunt prezentate dupa cum urmeaza in ordine alfabetica:
- Arthur Andersen (pana la inchiderea sa in 2002, pentru o condamnare legata de Enron, scandalul care ulterior a fost anulat de catre Curtea Suprema a SUA) 
- Arthur Young & Co.
- Coopers & Lybrand (pana la 1973 Cooper Brothers din Marea Britanie si Lybrand, Ross Bros, si Montgomery in Statele Unite)
- Ernst & Whinney (pana in 1979 Ernst & Ernst in Statele Unite ale Americii si Whinney Murray din Marea Britanie)
- Deloitte Haskins & Sells (pana in 1978 Haskins & Sells in Statele Unite si Deloitte & Co din Marea Britanie)
- Turba Marwick Mitchell (mai tarziu Peat Marwick, atunci KPMG)
- Price Waterhouse
- Touche Ross
In anii 1980 Big 8, fiecare fiind acum un brand la nivel mondial, a adoptat politicile marketing-ului modern si drept urmare, au crescut rapid, fuzionand cu multe firme mai mici.
 Una dintre cele mai importante fuziuni a fost in 1987, cand Peat Marwick a fuzionat cu grupul Klynveld principal Goerdeler (KMG), pentru a deveni KPMG Peat Marwick, mai tarziu cunoscut doar ca KPMG.


Fisiere in arhiva (1):

  • The big four.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!