Studiu de caz privind elaborarea raportului auditorului independent

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Auditul Intern este o activitate independenta si obiectiva care da unei organizatii o asigurare in ceea ce priveste gradul de control detinut asupra operatiunilor, o indruma pentru a-i imbunatati operatiunile, si contribuie la adaugarea unui plus de valoare.
Auditul Intern ajuta aceasta organizatie sa isi atinga obiectivele evaluand, printr-o abordare sistematica si metodica, procesele sale de management al riscurilor, de control, si de conducere a intreprinderii, si facand propuneri pentru a consolida eficacitatea.
In cadrul Auchna Retail Romania departamentul audit joaca un rol important dat fiind tipul de audit pe care il practica in timpul sesiunilor de audit din cadrul planului anual de audit. Tipurile de audit cele mai vregvent intalnite in cadrul planului de audit sunt :
- Audit de regularitate ( Conformitate)1
- Audit de eficacitate 2
- Audit de management3
- Audit de strategie 4
In conformitate cu definitia auditului intern, acesta se constituie ca un control ex post si respectiv cocomitent asupra ntregii activitati a sistemului auditat si indeosebi asupra controlului intern al sistemului respectiv. Prin urmare, controlul intern al entitatii urmeaza sa faca el insusi obiectul auditului intern. Activitatea de audit intern se exercita in cadrul entitatii de catre persoane din interiorul sau exteriorul acesteia.
1Audit de regularitate -  asigurarea ca toate dispozitiile implementate pentru aplicarea regulilor interne ale intreprinderi pentru o functie sunt aplicate si functioneaza correct
2Audit de eficacitate -  asigurarea ca dispozitivele implementate pentru asigurarea unui bun control asupra unei functii sunt adecvate, eficace si nu trebuiesc modificate, inlaturate sau adaugate
3Audit de management- asigurarea ca politic ace priveste o functie corespunde cu strategia intreprinderii
4Audit de strategie- asigurarea ca strategia de dezvoltare a unei functii corespunde din punct de vedere al coerentei cu strategia celorlalte functii ale organizatiei
Organizarea structurii de audit intern in cadrul Auchan Retail
Auditul intern este realizat le nivielul companiei, in cadrul compartimentului audit intern, aflat in subordinea directiunii generale directia de performanta. La infiintarea structurii proprii de audit intern s-a avut in vedere urmatoarele:
- Volumul anual al fondurilor utilizare;
- Numarul magazinelor din retea si gradul de dispersare teritoriala a acestora ;
- Numarul de personal al companiei in ansamblu precum si ponderea numarului de personal repartizat pe structuri subordonate ;
Auditul intern se organizeaza in mod independent, in cadrul companiei sub forma unui 
compartiment specializat constituit din 5specialisti si un responsabil de compartiment. Acestia trebuie sa isi indeplineasca atributiile in mod obiectiv, independent, cu profesionalism si integritate, conform prevederior normelor si procedurilor specifice activitatii de audit. Auditorii interni trebuie sa respecte prevederile codului de etica, regulile de exercitare si de implementare.
In realizarea atributiilor sale seful compartimentului de audit intern sau, dupa caz, persoana care exercita atributiile de audit intern se subordoneaza si raporteaza direct conducatorului entitatii . Responsabili pentru organizarea activitatii de audit intern, coordonaea lucrarilor si semnarea rapoartelor de audit intern trebuie sa aiba calitatea de auditor financiar .
Sfera activitatii de audit intern
Monitorizarea integritatii situatiilor financiare ale intreprinderii.
Revizuirea sistemului de control intern al intreprinderii si de management al riscurilor, daca nu s-a infiintat un comitet de risc care sa preia acesta responsabilitate.
Monitorizarea si revizuirea eficatitatii serviciunui de audit intern al intreprinderii.
Efectuarea de recomandari consiliului de administratie in legatura cu contractarea auditorului extern si cu prevederile contractuale si remunerarea acestiua.
Monitorizarea si revizuirea independentei si obiectivitatii auditorului extern.
Dezvoltarea si implementarea politicii de angajare a auditorului extern pentru alte servicii decat cele de audit.
Obiectivie : aprecierea controlului asupra activitatii in toate sectoarele existente in companie ( securitate, calitate, management, mediu, gestiune etc).


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de caz privind elaborarea raportului auditorului independent.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!