Standardele ISA 700 și 701

Extras din referat

ISA 700
RAPORTUL AUDITORULUI INDEPENDENT CU PRIVIRE
LA UN SET COMPLET DE SITUATII FINANCIARE CU SCOP GENERAL
ISA 700
SCOPUL ISA 700 :
Stabileste standarde si ofera recomandari cu privire la raportul auditorului independent;
Ofera recomandari referitoare la aspectele analizate de auditor in elaborarea opiniei;
Vizeaza circumstantele in care auditorul are posibilitatea sa exprime o opinie fara rezerve.
Raportul auditorului cu privire la situatiile financiare
Raportul auditorului e necesar sa contina o expresie clara a opiniei cu privire la situatiile financiare;
Conform ISA 200, obiectivul unui audit al situatiilor financiare este de a da posibilitatea auditorului de a- si exprima o opinie cu privire la masura in care situatiile financiare sunt intocmite in conformitate cu cadrul de raportare financiara aplicabil;
Opinia auditorului cu privire la un set complet de situatii financiare cu scop general stipuleaza daca situatiile financiare ofera o imagine fidela sau prezinta fidelitate in conformitate cu cadrul de raportare financiara aplicabil.
Raportul auditorului cu privire la situatiile financiare
In unele jurisdictii, legile sau reglementarile referitoare la auditul situatiilor financiare pot stipula o formulare a opiniei auditorului diferita de cea descrisa anterior.
Cand aceasta formulare difera semnificativ, auditorul trebuie sa analizeze daca exista riscul ca utilizatorii sa inteleaga gresit asigurarea obtinuta printr-un audit al situatiilor financiare.
Cadrul de raportare financiara aplicabil
Rationamentul auditorului referitor la faptul ca situatiile financiare ofera o imagine fidela sau prezinta fidelitate este realizat in contextul cadrului de raportare financiara aplicabil. In lipsa unui cadru de raportare financiara acceptabil, auditorul nu dispune de criterii adecvate pentru evaluarea situatiilor financiare ale entitatii. Tine de atributiile auditorului determinarea masurii in care cadrul de raportare financiara adoptat de conducere pentru intocmirea situatiilor financiare este acceptabil.
Cadrul de raportare financiara aplicabil
Un cadru de raportare financiara cuprinde principii generale care pot servi ca baza pentru dezvoltarea si aplicarea politicilor contabile ce sunt conforme cu conceptele ce stau la baza cerintelor cadrului.
Cadrul de raportare financiara furnizeaza un context pentru ca auditorul sa evalueze daca situatiile financiare ofera o imagine fidela, inclusiv daca au fost prezentate si elaborate in conformitate cu cerintele cadrului de raportare financiara aplicabil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Standardele ISA 700 si 701.pptx

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!