Proiectarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I. Diagrama GANTT si diagrama PERT ... ..
Capitolul II. Descrierea societatii S.C. Willy Impex S.R.L. ...
Capitolul III. Definirea ariei de intindere a sistemului informational de gestiune a stocurilor ..
3.1. Componente organizatorice care au responsabilitati pe linie de gestiune a stocurilor si entitati externe implicate ...
3.2. Clase de procese reflectate in sistemul informational de gestiune a stocurilor 
3.3. Centralizatorul documentelor utilizate ..
Capitolul IV. Diagrama de context .
Capitolul V. Modelul Entitate - Asociere - Corespondenta (EAC) 
Capitolul VI. Modelul relational ...


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I. Diagrama GANTT si diagrama PERT
Diagramele Gantt - sunt o modalitate de reprezentare grafica a proiectului. Pentru aceasta se folosesc barele orizontale prin care sunt prezentate activitatile planificate. Lungimea acestora este proportionala cu timpul alocat activitatilor reprezentate. Se pot folosi diferite culori pentru a scoate in relief anumite activitati.
Diagramele Gantt indica data inceperii si cea a finalizarii activitatilor, nu si ordinea activitatilor. Acestea sunt recomandate pentru descrierea proiectelor simple sau a unor subcomponente ale proiectelor mari, cat si pentru monitorizarea modului in care se efectueaza activitatile in comparatie cu cele planificate, dupa cum se observa in tabelul nr.1.
Tabel nr.1 Gestiunea stocurilor - Diagrama GANTT-
Diagramele PERT - Program Evaluation Review Techique, sunt o modalitate de reprezentare grafica a activitatilor unui proiect si a relatiilor dintre ele. Acestea scot in relief ordinea in care se executa activitatile, prin prezentarea predecesorilor si succesorilor.
Secventele de activitati ale unui proiect sunt prezentate sub forma unei retele de sageti si noduri. Sagetile reprezinta sarcinile sau activitatile care presupun anumite resurse si un anumit timp de executie. Nodurile retelei simbolizeaza evenimentele sau reperele proiectului, reprezentand indeplinirea uneia sau mai multor activitati si/sau initierea uneia sau mai multor activitati in continuare.
Tehnica PERT consta, in primul rand, in analiza retelei prin prisma timpilor necesari fiecarei activitati si al proiectului in intregime. Deci, primul pas in aplicarea diagramelor PERT consta in determinarea tuturor actiunilor persoanelor din proiect, dupa care se stabilesc relatiile de precedenta dintre actiuni. Prin urmare, daca actiunea A este urmata de B, atunci intai trebuie sa demareze actiunea A si dupa terminarea ei se continua cu B, ca in exemplul din tabelul nr.2.
Tabelul nr.2 Planificarea activitatilor 
Nr.
crt. Denumire activitate Durata Start
planificat Sfarsit
planificat Predecesori
1. Colectarea
cerintelor 2 sapt 05/01/2020 19/01/2020 0
2. Proiectare ecrane 5 sapt 20/01/2020 24/02/2020 1
3. Proiectare rapoarte 5 sapt 25/02/2020 31/03/2020 2
4. Proiectare baze de
date 3 sapt 01/04/2020 22/04/2020 3
5. Documentatie utilizator 4 sapt 23/04/2020 21/05/2020 4
6. Programare 3 sapt 22/05/2020 12/06/2020 5
7. Testare 1 sapt 08/06/2020 15/06/2020 5,5
8. Instalare 1 sapt 16/06/2020 23/06/2020 6,5
Sunt actiuni care pot avea mai multi predecesori si nu pot incepe pana nu au fost realizate toate actiunile anterioare. Pentru fiecare activitate se estimeaza timpul de realizare in ore, zile, saptamani sau luni. Orice intarziere in executia unei actiuni este "critica" intrucat se reflecta imediat asupra intregului proiect.
Dupa ce au fost determinate toate activitatile si relatiile de precedenta, poate fi schitata reteaua PERT. In final, se determina drumul critic al retelei -  calea activitatilor de la evenimentul de inceput pana la cel de sfarsit care ar necesita volumul maxim de timp consumat, dupa cum se vede in figura nr.1.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. Romica Adam, Lect. Univ. Dr. Sisteme informatice de gestiune, Note de curs, 2019.
2. Zaharie D. si colectiv Dezvoltarea sistemelor informatice de gestiune. Ed. ASE, 2014.
3. Stanciu V. si colectiv. Biblioteca digitala ASE, Facultatea FABBV, suportul de curs Sisteme informatice financiar-monetare, Cap.IV Modelarea logica a datelor.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!