Universul si stelele

Extras din referat Cum descarc?

Materia - infinita in spatiu,vesnica in timp , diversificata ca forma si continut,existenta in diverse stadii de dezvoltare,in expansiune si continua evolutie
Materia se gaseste in stare de plasma (ioni) ,particule elementare subatomice (protoni ,neutroni ,electroni) atomi (predominanti fiind H-66-93%si He-3-33%)sau concentrata in corpuri siderale calde (care emit lumina si caldura)si reci(care reflecta lumina de la stele)
In Univers materia nu e repartizata uniform.Exista spatii in care materia e concentrata in diverse structuri cosmice sau zone in care e extrem de rarefiata.99% din materie e concentrata in stele.Aglomerari de miliarde de stele formeaza galaxiile.Acestea sunt concentrate in grupuri care la rindul lor formeaza roiuri de galaxii .Citeva zeci de roiuri compun superroiuri de galaxii .Ansambluri de superroiuri formeaza complexe de superroiuri .Toate acestea alcatuiesc Universul Observabil sau Metagalaxia. (cuprinde peste 150 miliarde de galaxii)El se desfasoara pina la 15 mld A.L departare de Pamint.La exterior se extinde Universul Fizic (neobservabil cu instrumente actuale)
La scara universala imensitatea spatiului face ineficiente unitatile de masura utilizate in mod obisnuit fiind necesara introducerea unor unitati specifice.                                            
U.A(unitatea astronomica)=149,6x10(puterea6) km este media distantei dintre sistemul Pamint-Luna si centrul Soarelui
Pc(parsecul)=206266,8U.A
A.L(anul lumina)este distanta strabatuta de lumina ,in vid,in timpul unui an=9,451x10(puterea12)km


Fisiere in arhiva (1):

 • Universul si stelele.ppt

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!