Termeni Astrologiei Ce Este Astrologia

Extras din referat Cum descarc?

Astrologia (din greaca: astr, astron: stea, si logos: stiinta, teorie, studiu) inglobeaza un ansamblu de cunostinte, traditii si credinte, structurate, din punct de vedere geografic, in sisteme care acorda importanta si semnificatie raporturilor ce se nasc din pozitiile relative ale corpurilor ceresti si a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case). Se presupune ca aceste raporturi astrale ar cuprinde semnificatii utile pentru interpretarea si prefigurarea evolutiilor evenimentelor terestre - trecute, prezente si viitoare -, pentru cunoasterea personalitatii si destinului omului. Prognoza evolutiei entitatilor (toate cele ce au un inceput si un sfarsit) si a evenimentelor terestre este domeniul de predilectie al asValoarea acestui ansamblu de cunostinte este puternic contestata in lumea stiintifica contemporana care considera astrologia drept o pseudostiintatrologiei. Nu poate fi contestat insa faptul ca, de-a lungul istoriei, toate marile culturi ale lumii au produs propriile sisteme astrologice.
Avand in vedere arealurile geografice diferite in care aceste cunostinte s-au dezvoltat (din America de Sud precolumbiana pana in Extremul Orient), locatii ce, la prima vedere, nu ar fi putut permite un transfer cultural, similaritatea principiilor acestor sisteme astrologice este dificil de explicat. La fel greu de explicat este si vechimea acestor sisteme care, in toate marile culturi antice, depaseste 6000 de ani, iar aparitia lor are loc intr-o perioada total lipsita de mijloace tehnice: atunci cand singurul instrument de observatie era ochiul, iar mijloacele de masurare si computatie moderne (ordinatoarele) lipseau. Un fapt este cert - cunostintele astrologice si interesul pentru aceasta arta au precedat si au stat la baza cunostintelor astronomice asa cum alchimia a precedat si a stat la baza aparitiei chimiei, iar separatia intre astrologie si astronomie s-a produs tarziu - in timpul Renasterii. In acelasi timp astrologia a contribuit la aparitia si dezvoltarea stiintelor matematice, la adoptarea cifrelor arabe (impropriu numite asa deoarece acest sistem de simboluri si numeratie isi originea in India), etc.
Pentru culturile orientale, in care religiile politeiste sunt dominante (in special pentru cultura vedica indiana), astrologia a aparut pe calea REvelatiei divine. Iluminatii acestor culturi, avand o relatie speciala cu Transcendentul, au putut transmite umanitatii principiile fundamentale ale astrologiei. Aparitia marilor religii monoteiste a dus la prohibirea, in buna masura, a teoriei si practicilor astrologice.
Pentru cultura occidentala contemporana, astrologia a aparut exclusiv datorita fortelor gnozice ale omului in evolutia sa ca specie: In momentul in care omul a inceput sa coreleze propriile sale actiuni cu evenimentele din jur, observand miscarea Soarelui pe bolta cereasca, a constatat ca in timp ce acesta se afla deasupra liniei orizontului, natura devenea activa, iar cand acesta coboara sub ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Termeni Astrologiei Ce Este Astrologia
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!