Sistemul Solar

Extras din referat Cum descarc?

Universul reprezinta totalitatea de energie si materie, inclusiv Pamantul, galaxiile si continutul intergalactic.
Galaxiile sunt o compozitie universala de stele, gaz si praf, avand o complexitate colosala (la fel ca si marimea lor). Ca o functie secundara galaxiile sunt niste faruri uriase cu ajutorul carora cercetatorii incearca sa masoare Universul.
Galaxii eliptice. Le-a fost atribuita litera E si cifra 0 (descrie forma aproximativa a galaxiilor). Nu se cunoaste forma exact a acestora. Au o lungime de cinci ori mai mare decat latimea si se caracterizeaza in general printr-o populatie de stele batrane si foarte putin gaz si praf stelar (doua elemente necesare formarii de noi planete). Se caracterizeaza prin prezenta unei unflaturi luminoase in zona centrala.
Galaxii iregulate. Aceste galaxii nu au o organizare aparte, fie pentru ca unele fenomene le-au lasat intr-o stare de dezechilibru sau fie ca le lipseste rotatia unei spirale.
Ciocnirile intre galaxii Ciocnirile intre galaxii se produc in general in zonele aglomerate rezultand praf stelar sau galaxii mai mici, concentrate ce pot lua diferite forme (depinzand de gradul de simetrie). Calea Lactee este galaxia din care provine sistemul nostru solar.
Are forma unui disc spiralat cu un volum urias si un diametru de aproximativ 100 000 de ani lumina (al), gros de 8 000 al si cu un nucleu sferic central cu diametrul de circa 15 000 al.
Se presupune ca are o varsta de 14 miliarde de ani si cuprinde peste 200 miliarde de stele.
Calea Lactee se roteste in jurul axei proprii, efectuand o rotatie completa in 250 milioane de ani.
In apropierea ei se gasesc doua galaxii mici numite Micul Nor Magellanic si Marele Nor Magellanic. Cea mai apropiata mare galaxie este Andromeda care este si ea o galaxie spirala, fiind de 4 ori mai mare decat Calea Lactee si se afla la o distanta de 2 milioane al.
Sistemul solar Regiunea universului in care se afla Pamantul depinde de Soare. Din acest motiv ea se numeste sistemul solar.
Acesta cuprinde Soarele, planete, comete, meteoriti si pulberi. Planetele si asteroizii Principalele corpuri ale sistemului solar sunt cele care, asemenea Pamantului, se invartesc in jurul Soarelui si reflecta lumina acestuia; ele se numesc planete. De la cea mai apropiata de soare pana la cea mai indepartata, cele noua planete sunt: Mercur, Venus, Pamant, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, si Pluto. Cinci dintre acestea pot fi urmarite pe cer cu ochiul liber, si din acest motiv, au fost Observate inca din Antichitate, pe timpul verii: Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn. Celor noua planete principale li se adauga o multime de planete mici numite asteroizi, majoritatea concentrate intre Marte si Jupiter. Diametrul celui mai mare asteroid Ceres este de aproximativ de 1000 km.
Diametrul celui mai mic nu depaseste cateva sute de metri. Soarele exercita asupra planetelor o atractie puternica pentru ca este de aproape de ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul Solar - Varianta 3
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!