Proiect OEI - Agentia Spatiala Europeana (ESA)

Extras din referat Cum descarc?

ESA
Agentia Spatiala Europeana (ESA) este poarta Europei la spatiu. Misiunea sa este de a forma dezvoltarea capacitatii spatiului din Europa si sa se asigure ca investitiile in spatiu continua sa ofere beneficii pentru cetatenii din Europa si din lume.
ESA este o organizatie internationala cu 18 state membre, iar prin coordonarea resurselor financiare si intelectuale ale membrilor sai, se pot intreprinde programe si activitati dincolo de sfera de aplicare a oricarei tari europene.
Activitatea ESA este de a elabora programul spatial european si de a-l duce pana la capat. Programele ESA sunt concepute pentru a afla mai multe despre Pamant, sistemul nostru solar si a Universului, precum si pentru a dezvolta tehnologii si servicii bazate pe sateliti, si pentru promovarea industriilor europene. ESA, de asemenea, colaboreaza strans cu organizatiile spatiale din afara Europei.
Membrii:
Austria, Belgia, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia si Regatul Unit dar si Canada ia parte la unele proiecte in cadrul unui acord de cooperare.
Ungaria, Romania, Polonia, Estonia si Slovenia sunt state europene cooperatoare, dar si alte tari au semnat acorduri de cooperare cu ESA.
Sediul ESA este in Paris si este locul in care politicile si programele sunt alese. ESA are, de asemenea, alte sedii de cercetare in celelalte tari europene, fiecare dintre ele avand responsabilitati diferite.
Sediile 
Sunt peste 2000 de specialisti care lucreaza pentru ESA si distribuirea acestora ia in considerare nu numai categoriile sociale si profesionale, dar si sexul si raspandirea geografica a nationalitatilor intre diferite institutii ale ESA.
ESA are sediul in Paris si centre specializate in Tarile de Jos, Germania, Italia si Spania, birouri de legatura in Washington DC si Moscova, un birou la Bruxelles, in special pentru relatiile cu Comisia Europeana si o reprezentare in Guyana Franceza.
EAC, European Astronaut Centre situat in Koln, Germania, este un centru de instruire si de baza de origine pentru toti astronautii europeni. Este un centru de excelenta pentru formarea profesionala de astronaut si de sprijin medical.
ESAC, Centrul de Astronomie Spatial European de la Villanueva in apropiere de Madrid, in Spania, gazduieste centrele operationale stiintifice pentru astronomie ESA si misiunile planetare, impreuna cu arhivele lor stiintifice. Acesta ofera servicii proiectelor de cercetare astronomice la nivel mondial.
ESOC, Centrul European de Observatii Spatiale din Darmstadt, Germania, usureaza munca navelor spatiale pe orbita. Camerele sale de control, legate de statiile de la sol din intreaga lume, urmaresc si controleaza satelitii, emitand comenzi pentru manevrarea navelor spatiale, realizarea sistemelor de monitorizare de rutina si transmiterea instructiunilor operationale. Este sediul Directiei ESA de Operatiuni si Infrastructuri.
ESRIN, Centrul pentru observare a Pamantului a ESA, in Frascati, langa Roma, Italia. Aceasta administreaza segmentului terestru pentru ESA si o terta parte din satelitii care observa Pamantul, mentinand cea mai mare arhiva de date de mediu in Europa, coordonand peste 20 de statii la sol din intreaga Europa si a cooperand cu alti 20 de operatori straini la nivel mondial. Fiind sediul Directiei ESA al Programelor de observare a Pamantului, acesta gazduieste echipa proiectului de gestionare Vega, programul mic-lansator.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect OEI - Agentia Spatiala Europeana (ESA).doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!