Procedeul Wood De Fabricare A Tuburilor De Sticla

Extras din referat Cum descarc?

Formarea tubului prin tragere pe verticala, dupa acest procedeu, se bazeaza atat pe actiunea presiunii hidrostatice create de stratul superior al topiturii de sticla, prin suflarea aurului comprimat printr-o duza cufundata in sticla, cat si prin cresterea rapida a viscozitatii sticlei produsa de o racire intensa.
Aceste doua sectiuni anuleza forta tensiunii superficiale care se formeaza la locul desprinderii tubului si care se opune actiunii de tragere.
Nivelul II: chiuveta, din care se trage sticla, precum si o serie de elemente necesare fasonarii tubului.
Chiuveta este confectionata din material refractar de calitate, este prevazuta, la partea inferioara, in centru cu duza si dispozitivul de suflare a aerului. Deasupra ei se afla un capac si un mason cilindric din samota, care inconjoara portiunea de tragere a tevii.
Chiuveta este prevazuta cu doua deschideri diameral opuse. Una din deschideri este legata, printr-un jgheab, de cuptorul din care curge sticla, iar cealalta are un deversor si serveste la scurgerea surplusului de sticla din chiuveta. In mansonul de samota din centrul capacului sau sunt prevazute patru orificii prin care se introduc arzatoare pentru mentinerea temperaturii constante.
In interiorul mansonului, se gaseste racitorul metalic, prin care circula apa de racire, care poate fi ridicat sau coborat printr-un sistem de scripeti.
Nivelul III: dispozitivul de ghidar, ormat di rose de azbest, si altul de franare alcatuit de asemenea din role, care insa preseaza tubul si nu ii permit decat miscarea in sus.
Nivelul IV: dispozitivul de tras teava compus dintr-un sistem de roti dintate care antreneaza valtirile de tragere.
Actiune ase realizeaza de un motor, prin intermediul unui reductor sau al unui variator de viteza.
Valturile sunt dispuse pe trei randuri verticale, fiecare fiind prevazut cu o parghie cu contragreutate care produce o mica apasare pe tub.
Dupa fixarea tuturor elementelor la pozitiile corespunzatoare, se introduce in sticla o seava metalica, zimtata pe la partea inferioara.
Dupa ce sticla s-a prins de zimti, se procedeaza la tragerea ei cu viteza mica pe verticala. Se regleza apoi viteza de tragere a masinii pina se obtine regimu de lucru normal.
Schema unei instalatii WOOD Diametrul tubului obtinut depinde de viteza de tragere si de cantittea de aer suflat.
Productia masinii este de 2000-2500 Kg teava sortata in 24 h.
Diametrul tevilor trase cu aceasta masina sunt de 14-30 mm, cu tolerante de ?1mm la diametru si de 0, 03 la grosimea peretilor.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Procedeul Wood De Fabricare A Tuburilor De Sticla
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!