Marte

Extras din referat Cum descarc?

Ea a aparut ca cea mai enigmatica stea ratacitoare, datorita miscarii sale dezordonate pe bolta cereasca, uimindu-i pe observatori timp de multe secole, care ii cautau cu ardoare legile de miscare. a Pamantului, care nu este atat de alungita, distantele dintre cele doua planete variaza foarte mult la diferite opozitii. Cele mai favorabile observatiilor au loc la interval de 15-17 ani (marile opozitii), cand Marte se afla doar la 56 milioane de kilometri de 140 de ori mai departe decat Luna, pe cand la opozitiile mai indepartate, distanta este aproape de doua ori mai mare.
Relatarile unor astronomi, ca pe suprafata martiana au fost observate retele de canale, a intarit si mai mult ideea ca pe Marte exista viata cu fiinte inteligente.
Controversele dintre astronomi in legatura cu Marte au inceput sa primeasca noi aspecte in anul 1. 965, cand sonda spatiala Mariner IV, zburand la 10. 000 km de Marte transmitea prin radio spre Pamant primele fotografii ale suprafetei Planetei Rosii, cum mai este ea denumita uneori.
Desi traiectoria sondei martiene trecea peste cateva din canalele desenate de astronomi, nici un canal nu a aparut in fotografii. In locul lor se vedeau o multime de cratere, ca cele de pe Luna, aratand ca atat Marte cat si Luna sunt lumi moarte din punct de vedere geologic. Cat despre viata nici o urma, atmosfera de pe Marte fiind atat de rarefiata, incat masoara doar 6 milibari la sol echivalenta cu cea de pe Pamant la 30 km inaltime deci este aproape vid.
Iata cum visul unor astronomi despre harnicul popor de constructori hidrotehnici de pe Marte a fost pe deplin spulberat, lasand in loc o lume uscata si pustie. ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Marte - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!