Luna Ce S-ar Întâmpla Dacă Nu Ar Exista Luna

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Luna este satelitul natural al Pamantului (termenul este de asemenea folosit pentru satelitii altor planete din sistemul nostru solar) . Diametrul Lunii este de aproximativ 3. 480 Km, sau de 1/4 din cea a Pamantului, si volumul sau este de cca 1/5 din volumul Pamantului. Masa Pamantului este de 81 de ori mai mare decat masa Lunii. Astfel ca densitatea medie a Lunii este de doar 3/5, iar atractia gravitationala pe suprafata Lunii 3/6, din cea a Pamantului. Luna nu are apa si, esential nu are atmosfera, deci nu este climat care sa-i schimbe suprafata.

Luna orbiteaza in jurul Pamantului la o distanta de 384. 403 km, si cu o viteza medie de 3. 700km/h. Face revolutia eliptica in 27 de zile, 7h, 43 min, 11, 5 sec. Pentru ca Luna sa treaca de la o faza la alta, are nevoie de 29 zile, 12h, 44min, 2. 8 sec. Desi Luna pare luminata, ea reflecta in spatiu doar 7% din lumina pe care o primeste. Aceasta reflectie de 0, 07 este similara cu cea a prafului de carbune.

In orice moment, un observator poate vedea doar 50 % din suprafata totala a Lunii. Insa din cand in cand un procent aditional de 9% poate fi vazut la ecuato- torul Lunii. Aceasta este cauzata de micile diferente ale unghiul de observare de pe Pamant cu pozitia Lunii pe or- bita sa inclinata.

Luna apare in faze diferite in timpul miscarii in jurul Pamantului. O jumatate de Luna este mereu luminata, precum pe o jumatate din Pamant este zi si pe cealalta un punct important de orientare. Luna are un rol important in gradul de inclinatie al Pamantului fara de care Pamantul s-ar roti in nestire. Fara luna viata vietuitoa- relor ar fi modificata, el trebuind sa-si modifice perioadele de hibernare.

Luna, Microsoft Encarta 98 Encyclopedia. (C) 1993-1997 Microsoft Corp. All rights reserved. Editare in limba romana: Sirbu Laurentiu 9F Scris de Sirbu Laurentiu Lic. Moisil ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Luna Ce S-ar Intampla Daca Nu Ar Exista Luna
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
451 cuvinte
Nr caractere:
1 947 caractere
Marime:
32.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Astronomie
Tag-uri:
luna, satelit natural
Predat:
la gimnaziu
Sus!