Bucșa de blocare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

unei bucse de blocare CUprins Cap. 1 - Argument Cap. 2 - Caracterizarea generala a ansamblului din care face parte produsul.

Cap. 3 - Caracterizarea generala a produsului.

Cap. 4 - Tehnologii generale de obtinerea bucsei Cap. 5 - Tehnologii specifice de obtinere a bucsei Cap. 6 - Tehnologii generale aplicate pentru obtinerea produsului Cap. 7 - Particularitati tehnologice ale produsului.

a). Stabilirea elementelor regimului de aschiere b). Normarea tehnica Cap. 8 - Concluzii, utilitatea practica a produsului Cap. 9 - Norme de tehnica securitatii muncii Cap. 10 - Bibliografie Cap. 1 - Argument Procesul tehnologic de prelucrare al pieselor din clasa bucse, depinde intr-o masura foarte mare de forma semifabricatului folosit si de numarul de piese care trebuie executate. De aceea, procesul tehnologic tipizat de prelucrare al pieselor din clasa bucse pentru productia de serie mare si masa se da sub forma laminata, teava sau bucsa turnata cu adaos muic de prelucrare la lungime.

Din analiza fiselor tehnologice prezentate, se vede ca foarte multe operatii si in special cele in care se prelucreaza suuuprafata interioara snt identice in primele doua cazuri. Diferenta intre procesele tehnologice de prelucrare a bucselor cu diferite forme constructive a suprafetei exterioare consta numai in modul de prelucrare a acestor suprafete, de reglare a strungurilor semiautomate cu mai multe cutite.

Bucsele cu suprafata interioara conica se prelucreaza la interior cu zencuitoare si alezoare conice, cu avansul longitudinal pana la opritor. Prelucrarea suprafetei interioare conice se poate face si prin strunjire pe strungul revolver prin copiere dupa sablon. Daca bucsele sunt prevazute cu filet, acesta se poate executa cu filiera sau cu cutitul, functie de marimea bucsei direct pe strungul revolver.

Pentru bucsa amintita trebuie prevazuta in procesul tehnologic o operatie de frezare a canalelor longitudinale de la exterior si de executare a despicaturii. Pentru bucsele care la interior au turnat material antifrictiune, trebuie prevazuta in procesul tehnologic o operatie in care sa se execute canalele circulare respective. Bucsele din masa plastica se pot executa fie din bara, fie din teava sau din semifabricate presate individual. Procesul tehnologic de prelucrare al bucselor din bara de material plastic sau teava este identic cu al bucselor din metale, iar al bucselor presate individual este diferit prin faptul ca forma semifabricatului este foarte apropiata de a piesei finite si volumul de prelucrare prin aschiere este foarte mic.

Cap. 2 - Caracterizarea generala a ansamblului din care face parte produsul In industria constructoare de masini, din categoria organelor folosite la realizarea diverselor mecanisme si utiliaje, bucsele au un rol important.

Acestea pot indeplini rolul de sustinere, ghidare si fixare.

Marea diversitate a masinilor si mecanismelor necesita organe de masini printre care bucsele au ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucsa De Blocare
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 359 cuvinte
Nr caractere:
14 079 caractere
Marime:
74.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Astronomie
Predat:
la gimnaziu
Sus!