Viata Romaneasca a Asigurarilor de Persoane

Extras din referat Cum descarc?

Importanta asigurarilor de persoane
Chiar daca nu va face placere, trebuie sa va ganditi la modul in care s-ar descurca familia dumneavoastra daca vi s-ar intampla ceva si nu veti mai putea sa le oferiti celor dragi suportul financiar de care au nevoie. Nu stim niciodata ce ne rezerva viitorul, asa ca trebuie sa gasim din timp solutii la probleme ce pot aparea cand va asteptati mai putin. Pentru siguranta financiara a dumneavoastra si a familiei, solutia cea mai buna este incheierea unei asigurari de viata.
Asigurarea de viata reprezinta modul in care compania de asigurari cu care incheiati un contract preia unele riscuri iminente impotriva carora va asigurati, in schimbul unei sume de bani stabilite, iar in cazul in care evenimentul asigurat se produce, societatea respectiva va despagubi persoana asigurata sau, in caz de deces al acesteia, pe beneficiari. Observati astfel importanta incheierii unei asigurari de viata. In cazul in care sunteti principalul sprijin financiar al familiei, incheierea unei astfel de asigurari reprezinta o necesitate.
Necesitatea cumpararii unei asigurari personale reiese din nevoia de protectie a oamenilor. Pe langa toate bunurile detinute, viata si sanatatea unui individ, integritatea lui fizica, capacitatea de munca sunt bunurile cele mai de pret si pot fi afectate de diferite evenimente nesigure viitoare, ducand asfel la imposibilitatea desfasurarii unei activitati si deci a obtinerii unui venit. Necesitatea incheierii unei asigurari de viata provine dintr-o nevoie absoluta a fiecaruia, de a oferi protectia financiara a familiei, a dependentilor sau a celor apropiati in cazul decesului, in paralel cu alte avantaje pe care asiguratorii le pot oferi: economisire, pensie, investitii. 
Asigurarile de persoane au ca obiect acordarea unei sume de bani (numita suma asigurata) de catre asigurator, in caz de supravetuire si in cazul producerii unui eveniment legat de integritatea fizica a asiguratului, cum ar fi: vatamare corporala, imbolnavire sau deces.
Mod de actionare:
Asigurarile de persoane au un continut complex atat prin natura riscurilor cat si prin formele si tehnicile de realizare.
Au o functie de protectie de risc sau economisire, dar pot si sa imbine aceste 2 functii in cadrul asigurarilor mixte.
Elementele generale ale mecanismului asigurarilor de persoane sunt :
- asigurarile de viata au caracter facultativ
- se incheie cu persoanele cuprinse intre anumite limite de varsta pe durate de asigurare egale sau nu, cu durata de plata a primelor de asigurare, durate exprimate in ani
- intre perioada de asigurare si perioada de plata a primelor exista o corelatie care la randul ei este legata de suma asigurata, care are un plafon minim pentru perioadele de asigurare de peste 10 ani
- persoanele cu o invaliditate permanenta mai mare de 50% nu sunt primite in asigurare
- prin contract se asigura o singura persoana dar exista si exceptii in cazul asigurarilor familiale
- primele de asigurare sunt crescatoare in functie de grupele de varsta ale asiguratilor si descrescatoare in raport cu durata contractului si durata platii primelor
- la toate variantele de asigurari de viata la care plata sumei de asigurare se face la expirarea perioadei de asigurare se impune constituirea rezervei matematice 
- prin urmare prima de asigurare are in structura sa prima de risc pentru acoperirea sumei asigurate in caz de invaliditate sau deces si rezerva matematica ca expresie a unui act de economisire.
Constituirea rezevei matematice determina efecte specifice in tehnica asigurarilor de viata si anume :
- reactivarea contractului 
- continuarea asigurarii pe baza unei sume mai reduse
- rascumpararea
- acordarea de imprumuturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Viata Romaneasca a Asigurarilor de Persoane.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!