Tineretul în Mișcare

Extras din referat Cum descarc?

Tineretul in miscare este un vast pachet de initiative politice in domeniul educatiei si al ocuparii fortei de munca destinat tinerilor europeni. Lansat in 2010, pachetul face parte din strategia Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii. Se considera ca pentru a putea ajuta tinerii trebuie sa se investeasca la nivel de Uniune si la nivel national, in cresterea calitatii educatiei, de asemenea sa se investeasca pentru obtinerea unui randament mai bun al institutiilor de invatamant si pentru cresterea eficientei fiecarui nivel educational. In aceeasi masura se promoveaza mobilitatea studentilor, cursantiilor, pentru o pregatirea mult mai buna si o diversificare culturala si intelectuala accentuata si eficienta. 
Programul Tineretul in miscare isi propune sa imbunatateasca nivelul de educatie si capacitatea de insertie profesionala, sa reduca somajul in randul tinerilor si sa amelioreze rata de ocupare - in concordanta cu obiectivul mai amplu al UE care vizeaza obtinerea unei rate de ocupare a populatiei de varsta activa (20-64 ani) de 75% - prin:
-adaptarea educatiei si a formarii profesionale la nevoile tinerilor
-incurajarea unui numar mai mare de tineri sa profite de burse europene pentru a studia sau pentru a urma cursuri de formare in alta tara
-incurajarea tarilor UE sa ia masuri de simplificare a trecerii de la statutul de student la cel de angajat 
-folosirea tuturor resurselor oferite de Fondul Social European
-abordari inovatoare
-facilitarea accesului tinerilor la locuri de munca din alte tari ale UE
-parteneriate mai puternice intre autoritatile politice, intreprinderi si sindicate, la nivel european, national, regional si local
-orientari politice si asistenta din partea Comisiei Europene
Principalele masuri pentru indeplinirea obiectivelor stabilite
- Fondul Social European 
Fondul Social European (FSE) ofera tinerilor un sprijin substantial. Acesta reprezinta instrumentul financiar principal al UE pentru sustinerea incadrarii in munca a tinerilor, antreprenoriatul si mobilitatea in scop educational a lucratorilor de tineret, pentru prevenirea parasirii timpurii a scolii si pentru cresterea nivelului competentelor. O treime din cei 10 milioane de beneficiari ai FSE din fiecare an sunt tineri, iar aproximativ 60% din totalul bugetului FSE de 75 de miliarde de euro pentru perioada 2007-2013, plus cofinantarea nationala, este destinata tinerilor. De asemenea, FSE sustine in mod semnificativ reformele statelor membre ale sistemelor educationale si de formare si, de asemenea, participarea la invatarea de-a lungul vietii, contribuind cu 20,7 miliarde de euro.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tineretul in Miscare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

http://www.eurodesk.ro/buletin/brosura_politici_final_CC.pdf
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=950&langId=ro
http://www.europuls.ro/societate-sp-1187835791/educaie-i-cultur/431-erasmus
https://www.uauim.ro/universitatea/relatii_internationale/erasmus/
http://www.mediafax.ro/social


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!